MINOR VERSLAAT FC HOENSBROEK OP BASIS VAN INDIVIDUELE KLASSE

RKSV Minor 1 –  FC Hoensbroek 1: 5-1(2-0)

Scoreverloop: 12e min. 1-0 Jeroen Gerets, 28e min. 2-0 Amin Elalji, 48e min. 2-1 Randy Quaedackers(pen.), 55e min. 3-1 Amin Elalji, 63e min. 4-1 Koen Claasens en 74e min. 5-1 Taoufik Chadli.

FC Hoensbroek ging geflatteerd met 5-1 ten onder tegen koploper Minor. Met name de driehoek Elalji-Chadli-Gerets maakte het verschil voor de ploeg uit Nuth. Door de nederlaag is de ploeg van Roger André weer terug bij af. Omdat naaste concurrent Wilhelmina’08 wist te winnen, bezet FC Hoensbroek weer de laatste plaats.

Op een zonovergoten sportpark Kollenberg kwam FC Hoensbroek als eerste aan het woord. Al na 2 minuten was de ploeg dicht bij de openingstreffer, maar spatte de harde pegel van Robin Faassen slechts uiteen op de vuisten van doelman Roy Jacobs. Maar al snel waren het de gastheren, die het initiatief naar zich toe trokken. Zo schoot Jeroen Gerets vanuit de 2e lijn na 5 minuten spelen rakelings over. Diezelfde Gerets was binnen het kwartier alsnog succesvol. Op aangeven van Amin Elalji kon hij met een droge knal ongehinderd voor de 1-0 zorgen. Een minuut later had FC Hoensbroek het geluk niet aan haar zijde, toen Minor-doelman Jacobs de nodige moeite had op een verraderlijk schot van Randy Quaedackers. Een paar minuten later was Jacobs wederom bij de les op een schot van diezelfde Quaedackers. Halverwege de 1e helft was het ook Minor dat verzuimde om verder afstand te nemen. Op perfect aangeven van Amin Elalji was het Taoufik Chadli, die voor open doel enorm faalde. Maar nog binnen het half uur was de 2-0 toch een feit. Na weifelend optreden in de Hoensbroek-defensie was het Amin Elalji, die met een bekeken lob doelman Kay van Eijk verschalkte. Maar de gasten bleken niet aangeslagen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo zag Swen Cornelissen zijn inzet maar nipt voorlangs gaan. Maar ook Minor was wederom dicht bij een treffer. Taoufik Chadli kreeg wel heel erg gemakkelijk de vrije doorgang, maar zag diens inzet attent gekeerd worden door de Hoensbroek-keeper. Ook de rebound was niet aan Minor besteed, omdat Elalji hard overschoot. Nog voor de rust liet de gastenploeg zich nog tweemaal gelden. Zo kwam Swen Cornelissen een teenlengte tekort op een te korte terugspeelbal van Minor en wist Randy Quaedackers oog in oog met doelman Jacobs niet tot scoren te komen.

Maar vlak na de thee was er toch de verdiende treffer voor Hoensbroek. Na een overtreding van Roy Jacobs binnen de beruchte zestien op Robert Velraeds was het Randy Quaedackers, die vanaf de stip voor de aansluiting zorgde: 2-1. Maar amper 7 minuten later was het verschil wederom twee. Met een prachtige vrije trap liet Amin Elalji doelman van Eijk kansloos: 3-1. De gastenploeg leek nu toch enigszins van slag en halverwege de 2e helft stond ook de 4-1 op het scorebord. Een listige steekbal van Elalji werd door Koen Claasens beheerst afgerond. Hierna waren het toch wederom de gasten uit Hoensbroek, die op zoek gingen naar en dragelijkere score. Zo verraste Robert Velraeds met een prima volley bijna doelman Jacobs en zag Swen Cornelissen zijn inzet van de doellijn gekeerd worden. Wederom Velreads verzuimde niet veel later een dot van een kans tot doelpunt te promoveren. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok werd de wedstrijd door Taoufik Chadli definitief op slot gegooid. En wederom was het uitblinker Elalji, die als aangever fungeerde. Zo ebde de wedstrijd richting het einde. Vlak voor tijd was er het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Maar ook nu was een prima kans niet aan Hoensbroek besteed, omdat Randy Quaedackers slechts naast kopte.