De mannen vertrokken naar Langraaf om aan te treden tegen laagvlieger Silva. Men vertrok zonder hoofdtrainer, hoofdtrainer is hier een goede benaming aangezien hij thuis zat met een kaakontsteking die zijn hoofd er niet echt mooier op maakte.

Samir stond dus aan het roer en als je dan toch moet invallen lijkt mij deze tegenstander gewenst aangezien Silvia pas drie punten heeft en hiermee stijf onderaan staan.

De eerste minuten waren om aan het veld te wennen, tenminste dat dachten we langs de lijn niet wetende dat het spel de daarop volgende 85 minuten niet beter zou worden.

Brunssum probeerde wel te voetballen maar op alle posities had men teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. En juist snel combinatiespel heb je nodig om een ploeg als Silvia kapot te spelen. Silvia wisselde opbouwend voetbal af met lange trappen richting de boomlange voorhoede en probeerde met kracht voorin iets te forceren. Brunssum daartegen bleef volharden in combinatievoetbal en steeds vaker kwam men daarmee tot in de zestien. Zo ook in de 20e minuut, een goede aanval over rechts kwam uiteindelijk bij Calvin en deze scoorde beheerst de 0-1.

In plaats van geconcentreerd te blijven en op zoek te gaan naar de 0-2 liep men achteruit en liet men Silvia steeds gevaarlijker worden. Niet lang na de 0-1 stond het dan ook weer gelijk, een lage voorzet werd met veel inzet binnengegleden en zo stond het weer gelijk. Brunssum begon nu aan hun beste fase van de gehele wedstrijd, Silvia werd vroeger vastgezet en zo kwam Brunssum steeds meer in balbezit en werd er ook meer gedaan met dit balbezit. De aanvallen werden nauwkeuriger en sneller waardoor er kansen ontstonden voor Brunssum. In de 30e minuut was het echter een eenmansactie dat voor de 1-2 zorgde. Calvin kwam door goed doorzetten op het middenveld in balbezit en begon daarna aan een mooie solo, hij passeerde knap 3 spelers en kon daarna op de keeper af lopen en scoorde beheerst de 1-2. Niet veel later was het Max die loon naar werken kreeg en een schot van buiten de zestien beheerst met de buitenkant voet in het doel verlengde 1-3.

Met deze stand werd er gerust en sprak men langs de lijn de woorden denk eraan we zijn er nog niet vorig aar stonden we 0-3 voor en verloren we 5-3.

Silvia wist dat waarschijnlijk ook nog want men hanteerde hetzelfde trucje van toen weer, alleen lange ballen op de grote spitsen en wachten tot de bal goed valt in de zestien. Het was echter niet alleen dat wat het Brunssum lastig maakte. Silvia speelde aan de buitenkanten helemaal zo slecht nog niet terwijl Brunssum dat wel deed en zo kwam Brunssum niet onder de druk uit. Niet lang na de rust scoorde Silvia uit een corner en was de marge nog 1 doelpunt. Dit werd ook al snel rechtgetrokken, door slap verdedigen kreeg Silvia enkele goede schietkansen en 1 hiervan werd in de 70e minuut benut 3-3. Hierna zette Silvia nog even aan opzoek naar de overwinning maar goed keeperswerk van Jan zorgde ervoor dat Brunssum in de wedstrijd bleef. Het leek erop dat Brunssum het besef kreeg dat puntverlies tegen deze tegenstander echt niet kon en rechtte zijn rug. Met de wissels Bram en Danny in het veld kwam er weer wat meer rust in het spel en kon er weer vooruit gespeeld worden. Dit leverde enkele goede mogelijkheden op waarbij het steeds bij de eindpass fout ging. Bij Silvia raakte de energie enigszins op en nu ging Brunssum wat meer op zoek naar de winnende treffer. Deze viel dan ook in de 80e minuut, Bram werd aangespeeld op de rand zestien en met een sublieme voetbeweging gaf hij de bal mee aan de opkomende Brian die daardoor 1 op 1 met de keeper kwam en beheerst scoorde 3-4. De laatste minuten kwam Brunssum niet meer in gevaar en zo pakten de Brunssumers drie hard bevochten punten.

Een grasveld is inderdaad wennen en niet ideaal als je kunstgras gewend bent maar dan wordt er iets anders gevraagd van een ploeg en dat leek Silvia deze zondag beter te begrijpen dan de Brunssum spelers.

Drie belangrijke punten om het seizoen positief af te sluiten, nu op naar de volgende confrontatie.