Hoofdmenu

Wedstrijdverslag VC Heerlen DS1 – VC Mestreech DS1

 

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Een seizoen waar we vooraf wisten dat we het moeilijk gingen krijgen, maar waarin we veel hebben geleerd. Volgend seizoen gaan we met DS1 helaas een klasse lager spelen. Opnieuw bouwen met de jeugdige speelsters om in de toekomst weer in een hogere klasse te kunnen gaan spelen.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was tegen VC Mestreech DS1. De zaterdag ervoor hebben we uit tegen het tweede team van Mestreech gespeeld. Deze wedstrijd hebben we met 4-0 verloren. (25-8, 25-16, 25-13, 25-9). In de stand staat het eerste team van Mestreech, drie plekken lager dan het tweede team. Hierdoor kon het mogelijk een leukere wedstrijd voor ons worden.

In de eerste set kregen we direct de pass niet onder controle, de tegenstander had een strakke, diepe en harde service. Hierdoor liepen zij meteen uit en werd de set verloren met 10-25. De tweede set verliep hetzelfde als de eerste, indien we een pass bij de spelverdeler brachten, werd er aanvallend niet gescoord. Tweede set verloren we ook met 12-25.

In de derde set liepen we in het begin met een goede servicereeks en scorende aanvallen flink uit. Na het afgeven van de service kwam er een reeks passfouten waardoor Mestreech de set pakte met 18-25. De vierde set was een kopie van de derde set, wederom scoorde we in het begin van de set meerdere ballen achter elkaar, maar gaven we de set uithanden door passfouten. De vierde set werd ook verloren met 18-25.

De derde en de vierde set laten zien dat we indien we geconcentreerd spelen en de persoonlijke fouten verkleinen prima kunnen meekomen met een team uit de tweede klasse. Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd van het seizoen. We moeten dan uit tegen ADC DS5 in Urmond. Zij staan nu op plek 10 in de stand, met twee punten voorsprong op de nummer 11.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

 



« (Vorig nieuwsbericht)