WELTANIA VR1 SPEELT GELIJK TEGEN KOPLOPER LEONIDAS-WOLDER VR1 NA EEN DOELPUNTRIJK DUEL!!

Op zondag 15 april 2018 ontvingen wij koploper Leonidas op ons Sportpark Terworm. Een onbekende tegenstander, maar gelet op de stand een lastige wedstrijd voor onze dames. Ons doel was trachtten de achterstand in punten te verkleinen. Geen gemakkelijk opgave dus. Met opgestroopte mouwen stapten onze dames het veld in. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het spel op en neer. We zagen al snel dat beide ploegen gewaagd waren aan elkaar. Er werd aan beide kanten goed, verzorgd en fair voetbal gespeeld. Onze dames creëerden meerdere kansen echter leverde dit geen doelpunt op. Leonidas kwam ook enkele keren gevaarlijk voor het doel. Maar ook zij wisten vooralsnog niet te scoren. In de 22e minuut was het dan toch raak.

De 0-1 werd aangetekend door de sluwe spits Kelly, van Leonidas. Na het doelpunt nam de druk toe op het Maastrichtse doel. Er volgde een vrije trap voor ons, een meter of 20 van het doel. Een mooi moment om op gelijke hoogte te komen. Met een schitterende trap krulde Tessa de bal over de keepster in het doel. De 1-1 was een feit. Onze dames voelden dat er meer in zat vandaag.  De druk op het doel van de tegenstander nam toe. Een paar goede aanvallen van ons werden echter gekeerd door paal en lat waardoor de stand gelijk bleef. Achterin gaven we weinig prijs totdat spits Kelly opnieuw scoorde, vanuit een sliding naar de bal. Stand 1-2.  Na de rust probeerden onze dames gelijk de schade te repareren. Dit lukte al in de 3e minuut na een fraaie aanval wist Rachel de 2-2 te scoren.

Deze stand bleef niet lang op het scorebord staan. Weer was het die dekselse spits Kelly, die de 2-3 scoorde. Vanaf de aftrap gingen wij direct in de aanval. De goede combinaties leidden tot een hoekschop vanaf de linkerzijde. Sharon achter de bal. De perfecte bal kwam in de 5 meter terecht en werd door een tegenstander in het eigen doel gewerkt. 3-3 op het scorebord. De 2e helft duurde nog zeker 35 minuten. Achterin gingen we steeds sterker spelen waardoor de druk naar voren toenam.

Onze dames kwamen regelmatig gevaarlijk voor het doel van Leonidas. Het verdiende doelpunt bleef uit. In de 38e minuut wist die dekselse spits toch nog een keer te scoren. Stand 3-4. Met nog 7 minuten op de klok trappen we af. Onze dames in de aanval op jacht naar de gelijkmaker. En ja hoor de 4-4 werd gescoord door onze rappe Rachel.  Nog 5 minuten te gaan. Zat er nog meer in. Ja bijna wel, als Sharon rakelings langs de paal schiet. In die laatste minuten kwamen nog enkele malen gevaarlijk voor het doel maar scoren lukte helaas niet meer en moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Uiteindelijk toch een mooi resultaat en wat een veerkracht hebben onze dames getoond! De strijd is nog niet gestreden…….

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.