Hoofdmenu

Zakelijke zege voor RKHBS op Maastrichtse studentes

 

Na de slijtageslacht op VV Keer 1 ½ van vrijdag mochten de “Heerlerbaan Babes” amper 37 uur na het laatste fluitsignaal alweer aftrappen; soms zijn de regels van de KNVB niet te doorgronden.

Vandaag eens geen speelsters van hogere teams, maar gewoon een echt tweede elftal; het sympathieke team van de Maastrichtse studentes waar elke keer maar afgewacht moet worden welke dames er aan de aftrap staan. Dit geldt overigens niet alleen voor de tegenstander van die dag maar zeker ook voor de club zelf; studie, stages, familiebezoek in Ierland, Duitsland, Engeland of elders op deze aardkloot zorgen voor een groot verloop en telkens weer andere opstellingen.

Vandaag stonden er weer 15 op het formulier net als bij de thuisclub; in vergelijking met het duel van vrijdag waren Danielle Voragen, Veja en Patty niet van de partij; hun plaatsen werden ingenomen door Sarah, Demi en de weer herstelde Vivianne. De opstelling verschilde slechts op twee plaatsen: Danielle D schoof weer door naar de voorhoede, haar plaats achterin werd overgenomen door Sarah.

Zo kon het duel onder een heerlijke zonnetje rond de klok van elf uur beginnen en waar we al een beetje bang voor waren bleek al snel; RKHBS kan heel aardig voetballen maar wil nog wel eens nonchalant zijn en zichzelf aanpassen aan het niveau van de tegenstander. DBSV speelde zeker niet slecht maar over het hele veld was het een potpourri van balverlies, klutssituaties, onnauwkeurigheid en weinig verheffende aanvallen. RKHBS paste zich zonder problemen aan, aan dit niveau; nee dit team kon veel beter.Toch lag de bal al na 10 minuten in het netje toen Suus Seetsen uitstekend doorging op rechts en hard en laag voorgaf waar Jessica zowat op de doellijn staande simpel kon binnen tikken en haar uitstekende vorm van de laatste weken vorm gaf met haar 4e seizoentreffer. DBSV moest nu wat meer risico nemen maar dat is natuurlijk gevaarlijk met snelheidsmonster Danielle D in de voorhoede. Helaas bleven de bezoekster volharden in hun spelletje van diepe ballen en hielden veel mensen achter de bal waardoor de ruimte om te voetballen beperkt bleef.

Het zou van afstandsschoten moeten komen maar het vizier van Suus en Nathalie stond vandaag minder scherp afgesteld dan dit in de laatste maanden het geval was. Het kan ook niet elke week feest zijn. Na diverse losse flodders was er na 30 minuten een corner die door Deniece zoals altijd scherp voor de goals geslingerd werd; de bal bleef liggen in de kluts en na diverse pogingen was het uiteindelijk Jessica die van dichtbij de bal over de lijn kon tikken. Zo stond het team zonder echt te overtuigen toch betrekkelijk eenvoudig op een 2-0 voorsprong.

Maar het was overduidelijk dat de wedstrijd van vrijdag een grote invloed had op RKHBS; dit is ook volkomen logisch want we praten hier wel over heel erg gemotiveerde maar zeker geen super getrainde dames.

En dan kunnen twee duels in zo’n korte tijd er goed inhakken.

Ella was het eerste slachtoffer want het warme weer icm astma en hooikoorts zorgde ervoor dat ze al halverwege de eerste helft moest uitvallen. In de pauze werd ook Cynthia gewisseld waardoor Vivianne op rechts voor wat meer zekerheid kon gaan zorgen en weer wat speelminuten mocht gaan maken Aan het spelbeeld veranderde deze wissels overigens niet veel; DBSV kon geen enkele vuist maken en RKHBS prikte er soms wel doorheen maar was net niet scherp genoeg voor de goal waardoor Danielle haar tweede dag als 22 jarige niet kon belonen met een goaltje en ook Jessica lukte het niet om een rebound binnen te tikken.

Zo kabbelde het duel door en was er enkel opwinding te beleven wanneer de grensrechter aan DBSV zijde weer eens de buitenspelregel op geheel eigen wijze interpreteerde. Verder zou het kijken naar het groeien van gras op deze zondag een beter tijdverdrijf geweest zijn. Maar natuurlijk valt er altijd wel weer iets aparts te beleven op de Heerlerbaan. Demi van der Bijl is nu een maand of 9 a 10 bij het team en deze meid heeft zich echt geweldig aangepast en is altijd positief ingesteld en blij om minuutjes te maken. Bij het duel op vrijdag kon ze niet meedoen omdat ze bepaalde zeer belangrijke attributen voor een voetbalster vergeten was……, maar deze zondag moest haar “One minute of fame” worden.

Familie en vrienden waren opgetrommeld om haar aan te moedigen en een minuut of 20 voor tijd mocht ze invallen voor Jessica waarbij deze “ouwe lul” spontaan pijn kreeg aan zijn ogen want Demi kwam verkleed als een halve Kermit de wei op;  met knalgroene schoenen val je natuurlijk wel een slag op.

Bij da 2 laten we dit allemaal maar oogluikend toe; we zijn niet zo streng…..

Maar het belangrijkste is natuurlijk haar inzet; en deze is nimmer aflatend en mag ook wel eens beloond worden.

Deze beloning kwam vier minuten voor tijd toen Danielle op rechts achter een onmogelijke bal aan “sjnurde” en de linksback gelijk Usain Bolt finaal eruit liep; ze hield de bal ook nog binnen en gaf deze goed voor; de verdediging was weer eens niet geweldig zodat de bal op een meter voor de lijn bleef liggen en het voor Demi een koud kunstje was om binnen te tikken.

Haar eerste goal ever in een voetbalwedstrijd en de vreugde over deze treffer was dan ook immens; niet alleen bij Demi zelf maar zeker bij alle teamgenoten en bovenal bij alle supporters van haar langs de kant.

Een moment dat elke speelster nooit zal vergeten. Zo eindigde het duel toch nog met een hoogtepuntje en kon ook deze zege in de boeken worden bijgeschreven. Niet groots gespeeld maar ook deze zeges leveren gewoon drie punten op. Nu weer twee maal lekker trainen, herstellen en dan op naar het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van RKHBS da 2; een heuse halve finale voor de beker (6e klasse) op bezoek bij VV Reuver.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »