Lente in OERRR Met Natuurmonumenten op zoek naar kriebelbeestjes

 

Als je met een vergrootglas kijkt naar al die kleine kriebelbeestjes, dan zie je pas hoe wonderlijk mooi ze zijn. Bekijk de vleugels en de ogen, ze zijn zo klein en zo wonderbaarlijk mooi. En van onschatbare waarde voor onze natuur. Wil je dat ook wel eens zien? Ga dan op dinsdag 1 mei met de boswachters van Natuurmonumenten mee op ontdekkingstocht langs de kleine-beestjes-hot-spots  rondom het bezoekerscentrum van de Brunssummerheide.

 

Om 14.00 uur verzamelen ze bij het bezoekerscentrum. Graag aanmelden via www.nm.nl/brunssummerheide. Kinderen van niet-leden van Natuurmonumenten betalen € 7,00 en kinderen van leden en OERRR leden € 4,00. Begeleidende ouders die geen lid zijn van Natuurmonumenten betalen € 8,- en  leden € 5,-.

 

Waterdiertjes en andere kriebelbeestjes

Je ontdekt alles over de waterdiertjes, de kriebelbeestjes en vliegende beestjes die leven op de Brunssummerheide. Deze expeditie kan onder alle weersomstandigheden doorgaan, want we passen het programma aan op het weerbericht! Hou daar dus rekening mee met je kleren. Heb je zelf een loeppotje of vergrootglas neem dat dan zeker mee, dan kan je alles nog veel beter bekijken. En geen paniek, heb je geen loeppotje, dan verkopen we die je graag in de winkel van Natuurmonumenten.

Foto: Natuurmonumenten Brunssummerheide , sikkelsprinkhaan

Waar en wanneer
Deze ontdektocht, bedoeld voor gezinnen met kinderen is op dinsdag 1 mei van 14.00 tot 16.00 uur en start bij het bezoekerscentrum aan de Schaapskooiweg in Heerlen. Hou met je kleding rekening dat de excursie altijd doorgaat, wat voor weer het ook is.

Reserveren

Reserveren voor deze activiteit kan via de website van Natuurmonumenten, (www.nm.nl/brunssummerheide) of tijdens de openingstijden aan de balie van het bezoekerscentrum Brunssummerheide.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen | 045-5630355

bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is geopend van di – vr van 10 – 17 uur en in de meivakantie ook op maandag.

 

Fotocover®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie