S.V.Brunssum dames – ST helden/panningen/Egchel/Bevo 2-1

De dames van Brunssum hadden na lange tijd weer eens voldoende dames op de been, sommige dames waren terug van een blessure en andere van een weekend weg. Men mist wel nog Joes in het veld en Femke in het doel en ook zijn nog niet alle dames fit maar men kon starten met maar liefst 3 wissels. Dit tegen een tegenstander die op de vijfde plek stond en waarvan men in het begin van het seizoen met 7-0 had verloren. Gelukkig geloven de dames iedere week in een goede afloop en doen ze er ook alles aan om punten te sprokkelen om uit de degradatiezone te blijven.

Voor de wedstrijd stond men gedeeld laatste maar na een overwinning kon men ook zo maar drie ploegen inhalen zo spannend is het onderin deze zware derde klasse. Brunssum begon met een andere opstelling dan gebruikelijk, vaste laatste man Saskia was wel redelijk hersteld van een fikse kneuzing in het bovenbeen maar men besloot toch om geen risico te lopen en haar vanaf de bank te laten starten. Dit ging zeker in de eerste fase niet verkeerd, een goed spelende tegenstander ( de naam is me te lang ) werd kort gedekt en zo leverde het vele balbezit hun niks op.

Steeds weer starte de tegenstander met de opbouw en was het een hard werkend Brunssum team dat ervoor zorgde dat ze niet gevaarlijk werden. De tegen stander speelde al snel op 1 lijn en dat was voor Brunssum natuurlijk koren op de molen. Met voldoende dames met een goede lange pass en de snelheid van Soraya was het Brunssum dat als eerste gevaarlijk werd. Sanne werd aangespeeld en verlengde de bal op de goed door sprintende Soraya, deze ging op de keepster af en kon in twee pogingen de bal in het doel frommelen 1-0. Nu had de ploeg van Maurice en Leon al vaker voorgestaan de laatste weken maar kreeg men toch steeds de deksel op de neus. Als je dan al pech hebt met blessures dit seizoen dan zit het ook echt tegen, de goed spelende Rebecca had na een goede warming up aangegeven dat ze kon beginnen maar ging bij het halen van de baLvoor een inworp zwaar door haar enkel. Gevreesd moet worden dat ook zij er een tijd uit ligt.

Wat het vasthouden van een voorsprong betreft leek het weer fout te gaan, na de 1-0 zakte Brunssum te ver terug en ook de organisatie op het middenveld stond niet goed. Dit leverde de tegenstander meer balbezit op en enkele schietkansjes. Gelegenheidskeepster Joes stond echter prima haar mannetje en had op iedere bal een antwoord, zo ook in de 25e minuut. Een doorgebroken speelster kon tot op de vijf doorkomen maar de onverschrokken Joes ranselde in twee pogingen de bal uit het doel. Helaas was het 5 minuten later wel raak en scoorden de gasten uit een uitgespeelde aanval de 1-1. Het spelbeeld bleef hetzelfde de rest van de eerste helft, het meeste balbezit was voor de tegenstander maar Brunssum zorgde via de counter voor het meeste gevaar. Het bleef echter 1-1 tot aan de rust. Na de rust hetzelfde spelbeeld de gasten probeerde op te bouwen maar Brunssum werkte hard en speelde kort op hun tegenstander waardoor echte kansen uit bleven.

Het harde werken kost echter veel energie en juist dit ontbreekt in het Brunssumse team, door de vele blessures en het weinig wedstijdritme van velen zie je dat men veel terugloopt en de aanval steeds minder gezocht wordt. In de 65e minuut kwam er dan toch een goede aanval van Brunssum, de gasten speelden weer op buitenspel maar Manon omzeilde dit prima met een pracht pass op de opkomende Jessie, deze liep goed door op rechts en gaf een voorzet richting de 11 meter. Daar stond Soraya maar de bal kwam iets te hoog en iets teveel achter haar, maar van dit iets wist ze iets geweldigs te maken. Soraya draaide zich met de rug naar de goal en maakte een fantastische omhaal en scoorde zo het doelpunt van het jaar, een doelpunt wat je zeer zelden ziet in het heren voetbal maar wat ik zelf nog nooit heb gezien in het damesvoetbal.

Een zeer mooie 2-1 en wat jammer dat dit niemand heeft gefilmd. Hierna wist Brunssum zeer goed wat te doen, met man en macht werken en knokken om de punten in Brunssum te houden. En dat deed men, met hard werken werden er nog maar weinig weg gegeven en als er al geschoten werd was het Joes die goed reageerde. Brunssum daartegen kreeg drie dotte van kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar ook deze werden helaas gemist. Uiteindelijk trok men de overwinning toch naar zich toe en bleken de drie punten voldoende om de laatste plaats om te zetten in de 9e plaats en zo de

degradatiezone te verlaten. Een echte teamprestatie en zeker niet onverdiend.