De topwedstrijden in de vierde klasse B volgen elkaar in rap tempo op. Naarmate het einde van de competitie nadert, worden de belangen natuurlijk steeds groter. Zo ook zondag, als KVC Oranje en RKHBS elkaar ontmoeten aan de Voorterstraat in Bleijerheide.

KVC Oranje én RKHBS zijn  volop in de race om promotie. Waarschijnlijk wordt Wijnandia kampioen en de opponenten van zondag zullen, samen met Voerendaal, WDZ en SV Brunssum gaan uitmaken wie de nacompetitie in mag. De laatste twee ploegen maken nog kans in de derde periode, de andere drie staan prima in de algemene stand en maken langs die weg aanspraak op een toetje.

Eerder dit seizoen, in Heerlerbaan, werd het tussen RKHBS, getraind door Mike Zwartjes, en KVC Oranje 2-2. Een juiste weergave van het vertoonde destijds, hoewel daar na afloop ook wel wat discussie over was. Het duel had in ieder geval beide kanten op gekund.

Nu is het dus voor beide teams zaak om in de race te blijven. In ieder geval hebben we te maken met twee ploegen die het net weten te vinden. RKHBS deel het al 39 keer, KVC Oranje maakte er tot nu toe maar liefst 58. Dat kan natuurlijk enkel als je beschikt over scorend vermogen. Daaraan hebben beide teams geen gebrek. Doelpunten zullen zondag dan ook maar moeilijk weg te denken zijn. Des te beter, voor de toeschouwers tenminste, neutraal of niet.

KVC Oranje heeft in 2018 een prima serie achter de rug. Eén verliespartij tegen Wijnandia weliswaar, een remise bij Zwart Wit’19, maar vooral veel overwinningen. En dat laatste dan ook nog meestal buitenshuis. De ploeg van Paul van Putten zal ook nu voor de zege willen gaan. Als dat lukt, lijkt KVC Oranje deelname aan de nacompetitie niet meer te kunnen ontgaan.

RKHBS verloor afgelopen zondag in extremis van concurrent Voerendaal en zal nu sportieve revanche willen. De ingrediënten voor een spannende en attractieve pot voetbal lijken aanwezig. KVC Oranje en RKHBS heten u graag welkom, zondag 22 april, 14.30, aan de Voorterstraat in Bleijerheide.

Foto©ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie