Hoofdmenu

Is uw vereniging klaar voor de nieuwe privacywet?

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) actief.

De wet is niet vrijblijvend. Integendeel! Privacyzaken moeten geregeld én vastgelegd zijn. Dit geldt ook voor sport- en cultuurverenigingen! Alle vormen van verenigingen, groot en klein, moeten aan de AVG voldoen. De nieuwe wet verwacht van verenigingen om actief stappen te ondernemen: alles over privacy uitzoeken, regelen en vastleggen.

Hoe zorg je dat jouw vereniging voldoet aan de AVG
Er komt veel op u af. De implementatie van deze wet kost tijd en staat ver van waar u als bestuurder van een vereniging mee bezig wilt zijn. En hoe zorgt u dat u niets vergeet? Alles wat de wet van u verwacht, is door Stichting AVG verenigingen samengevat in een 15-stappenplan. Het is een online stappenplan waarmee u eenvoudig én op een juiste manier de AVG wetgeving kunt implementeren binnen uw vereniging.

Provincie Limburg stelt dit stappenplan voor elke Limburgse vereniging kosteloos beschikbaar.

Bestel hier het stappenplan

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock