Jeugdfonds Cultuur Limburg nu ook voor kinderen in Gulpen-Wittem

Op de foto van links naar rechts:

Mirjam van de Weert (Rabobank), Rob Janssen (Jeugdfonds Cultuur Limburg), wethouder Philip Laheij (gemeente Gulpen-Wittem).

 

 Wethouder Philip Laheij heeft vandaag, donderdag 19 april, tijdens een feestelijke bijeenkomst op basisschool de Kindercirkel Gulpen, een aftrap gedaan voor het feit de gemeente zich officieel heeft aangesloten bij het Jeugdfonds Cultuur Limburg. De gemeente gaat € 5.000 per jaar investeren in het fonds. Tijdens de aftrap overhandigde mevrouw Mirjam van de Weert een cheque ter waarde van € 2.500 van de Rabobank Foundation aan Rob Janssen van het Jeugdfonds Cultuur Limburg. Ook de Provincie Limburg stelt € 1.500 beschikbaar om dit initiatief te ondersteunen.

Kinderen van 4 tot 18 jaar van minder draagkrachtige ouders krijgen middels het fonds de gelegenheid om lessen te volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging.

Jeugdfonds Cultuur Limburg

Deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten is voor iedereen van belang, maar vooral voor kinderen. Door actief te zijn met kunst- en cultuur kunnen zij ontdekken waar hun talenten liggen en deze verder ontwikkelen. Kinderen uit minder welvarende gezinnen krijgen vaak niet de mogelijkheid om lid te worden van een vereniging. Het Jeugdfonds Cultuur Limburg zet zich in, juist voor deze kinderen. Dit biedt hen een grotere kans op cultuurparticipatie.

 

Werkwijze Jeugdfonds Cultuur in Gulpen-Wittem

In aanmerking komen voor een bijdrage van het fonds? Professionals uit bijvoorbeeld het onderwijs of maatschappelijk werk, huisarts of jeugdhulpverlener die het gezin goed kennen, kunnen een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Cultuur Limburg. De aanvraag heeft betrekking op kinderen van ouders met een inkomen tot maximaal 100% van de bijstandsnorm. Ouders kunnen zelf géén aanvraag indienen. De bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur Limburg bedraagt maximaal € 420 per kind, per jaar. De vergoeding wordt niet aan het kind of de ouder verstrekt, maar rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging, instelling, school of docent.

 

Jeugdfonds Cultuur Limburg zoekt professionals

Bent of kent u een professional die graag intermediair wil worden van het Jeugdfonds Cultuur Limburg?  Meld dit dan via www.allekinderendoenmee.nl of mail naar limburg@jeugdfondscultuur.nl. Op deze manier helpt u een kind dat u kent en waarvan u weet dat hij of zij graag zou willen zingen, dansen, tekenen of schilderen, maar waarvan de financiële situatie van het gezin dit niet toelaat.

 

Foto Al Rekko bijvoegen

 

Geef een reactie