Na een heerlijke zonnige dag stonden vanavond op Park ter Waerden  twee teams aan de aftrap, die beide de punten nog hard nodig hadden.

Even vooraf:

De wedstrijd stond onder leiding van de goed en correct fluitende  scheidsrechter de Bruijn uit Noord Limburg, die geconfronteerd werd met een groot aantal spelers die onacceptabel gedrag vertoonden. Zij hadden veel commentaar op de leiding en werden dus terecht getrakteerd op een groot aantal gele kaarten. Spelers schijnen nog steeds niet te beseffen, dat ze zonder scheidsrechter geen wedstrijd kunnen spelen, zelf meer fouten maken als de scheidsrechter en zich zelf en hun team ook nog eens duperen door onnodige en domme gele kaarten!

Gelet op de stand op de ranglijst begonnen beide teams fel aan de wedstrijd en na wat kleine kansen over en weer, was het in de 8e minuut Mike Willems, die met een indraaiende vrije trap zowel de verdedigers van UOW ’02 als ook keeper Sandro Aruvaino verraste 0-1. UOW ’02 moest dus alweer op jacht naar de gelijkmaker. In de 14e minuut werd een goed schot van Jelle Kösters van de lijn gehaald en benutte Stijn van Rhenen in de rebound dit buitenkansje 1-1. Het was een levendige wedstrijd, waar over en weer veel fouten werden gemaakt, die vaak hachelijke situaties voor beide doelen opleverden. In de 36e minuut was het weer Mike Willems, die na een snelle dribbel van rechts naar binnen kwam en met een strak en goed schot met links de 1-2 liet aantekenen. Sandro zag de bal te laat of de stuit in de bal verraste hem!  Mike  Willems bleef gevaarlijk, hij  knalde met zijn gouden linker een vrije trap van 25 meter op het doel, maar Sandro pareerde dit schot prima. In de tegenaanval was UOW ’02 nog via een goede individuele actie van Ronald Geuskens dicht bij de gelijkmaker. De ruststand bleef echter 1-2.

Direct na de rust ging UOW ’02 verder met de jacht op de gelijkmaker. Een vrije trap van Michel Briels was nog te zwak om keeper Bas Piette te verschalken. Na de goed genomen corner van Jelle Kösters in de 50e minuut, die door Stijn van Rhenen goed werd verlengd,   was het Ronald Geuskens, die de 2-2 liet aantekenen.  In de 55e minuut kon Stijn van Rhenen een goede pass  van Edwin van Els wel over de keeper werken, maar jammer genoeg ook naast het doel. In de 60e minuut kwam Tom Dautzenberg in het veld voor Rob Schneider en ging UOW ’02 op jacht naar meer, maar de counters van Walram bleven gevaarlijk . De  drinkpauzes en de vele kleine overtredingen maakten de wedstrijd niet beter. Een goede actie van Jelle Kösters werd door keeper Piette goed gepareerd en de indraaiende corner van dezelfde speler werd nog juist voor de lijn weggewerkt. Aan de ander kant moest Sandro Aruvaino tot 3x toe handelend optreden om een nieuwe achterstand te voorkomen.  Ook een vrije trap van Mike Willems kon hij nog maar net tot corner verwerken. De steekbal van Patrick Maenen op Ronald Geuskens had in de eindfase een beter lot verdiend, maar jammer genoeg ging ook dit keer de bal over keeper Piette maar ook naast het doel! Aan de andere kant schoot Dennis Scholly zijn keeper te hulp door een goed ingeschoten bal te blokkeren. Zo eindigde een pittige wedstrijd in een gelijkspel , waar beide teams op de ranglijst weinig mee opschieten.

A.s. Zondag 22 april staat alweer de return in Valkenburg op het programma en kunnen beide teams beginnen aan het tweede deel van de door de KNVB geregisseerde wedstrijdindeling.  Veel succes en maak er een sportieve en goede wedstrijd van.

Foto’s: ®ParkstadActueel Lucho Carreno