Hoofdmenu

Prachtig bekerseizoen eindigt tegen oppermachtig VV Reuver

In juni 2017 werd besloten om RKHBS da2 in te schrijven voor het bekertoernooi , zodat we verzekerd zouden zijn van drie oefenduels ter voorbereiding op de competitie.
Niemand had destijds kunnen denken dat dit toernooi pas negen maanden later zijn einde zou vinden op een dinsdagavond in Reuver.
De eerste ronde werd simpel overleefd omdat zich (helaas) twee clubs terugtrokken en de enige overgebleven tegenstander; VV Keer, geen probleem opleverde. Daarna was het lot ons gunstig gezind want de 2e ronde mochten we overslaan. Daarna stond in de 1/8e finale een heuse topper op de rol; in het hol van de Vaalse leeuw werd de koploper in de poule Rood Groen LVC in een ware thriller met 2-3 verslagen.
De kwartfinale leverde daarna een heuse walk-over op toen RKDFC met 10-0 werd weggevaagd, en zo stond het team plotseling bij de laatste vier in het bekertoernooi der 6e klassers.
Werd het Noord-Limburg, Brabant of toch het topteam van VV Reuver. Het lot was ons niet gunstig gezind, want een uitduel bij deze laatste club was ons deel.
Door de zoveelste kronkel (sorry dat ik dit zeggen moet, maar deze bond is niet erg sterk met nadenken) van de KNVB werd dit duel op een dinsdagavond vast gesteld in de meivakantie waardoor trainer Erwin en basisspeelster Nathalie afwezig zouden zijn.
Ondanks alle smeekbedes naar de KNVB en de tegenstander, en zeker ondanks het feit dat er drie zondagen ook beschikbaar waren om deze wedstrijd te spelen mochten de dames van RKHBS wederom op een midweekse avond gaan aantreden; iets waar deze Rooms-Katholieke club patent op lijkt te hebben want duels op een zondag lijken wel verboden …..
Zo konden de meiden zich, aangevuld met een grote supportersschare – waarvoor een enorme dank namens alle dames – melden om 17.30 uur om de 67 km naar Reuver te gaan overbruggen.
Tegenstander was de plaatselijke VV Reuver, een team dat fier bovenaan hun poule staat met een absurd doelsaldo van 91-5. Wel werd er nog niet tegen de nummer 2 gespeeld maar dan nog was dit een tegenstander om heel ferm rekening mee te houden.
Aan de gespannen gezichten te zien tijdens de warming-up moest er een goede peptalk voorafgaan om de dames ervan te overtuigen dat ook zij echt wel een potje kunnen ballen. Bij afwezigheid van Erwin mocht ik deze taak op me nemen en een goede motivatiespeech lukt mij wel.
Zo gingen de meiden met de borst vooruit het veld op en ontspon zich al snel een wedstrijd waarin duidelijk was dat hier TWEE topteams aan het werk waren. Het verfijnde voetbal van de thuisclub, aangevuld met veel loopwerk en kracht tegenover de onwaarschijnlijke arbeidsethos van RKHBS.
In de eerste minuten bleef het veelal bij aftasten en waren de enige echte hoogtepunten een bal voorlangs van Sammiejj en aan de andere kant gebeurde dit na een corner van VV Reuver.
Echte kansen waren er niet, de gelederen bleven goed gesloten bij RKHBS, maar de countermogelijkheden werden telkens al in een vroeg stadium onderbroken. De thuisclub won veel duels maar had ook diverse keren geluk dat een klutsbal net juist viel en zo ontstond ook de 1-0 na 25 minuten.
Een splijtende pass dwars door de defensie bracht de spits vrij voor Imke maar deze speelster raakte de bal totaal verkeerd; helaas voor alle supporters van de Heerlerbaan belandde deze bal wel nog voor de voeten van de meegelopen rechtsbuiten die met een lege goal voor haar niet meer kon missen.
Grensrechter Robert vlagde nog voor buitenspel maar dit werd resoluut weggewoven door de KNVB scheidsrechter van dienst.
Amper 2 minuten later lag de bal alweer in het netje toen een voorzet vanaf de rechterflank gemist werd door Imke en alle medeverdedigsters en net als bij de 1-0 viel de bal ook nu juist voor de voeten van een VV Reuver aanvalster.
Als de tegenstander al beter is, en het geluk is ook aan hun zijde, dan is het vechten tegen de bierkaai.
Opgeven is echter een woord dat bij niemand van dit team in het woordenboek staat en dus werden de mouwen nog eens opgestroopt maar wat Jessica en Danielle voorin ook probeerden; ze kwamen er niet doorheen. Jessica had een berin tegen zich die net uit de winterslaap was ontwaakt en alleen maar honger ten toonde spreidde, terwijl Danielle een tegenstander tegen haar had die net zo snel was maar door haar veel groter postuur gewoon fermere passen kon maken waardoor onze “speedy” er zelfs niet langs kwam.
Na 38 minuten viel min of meer al het voortijdige doek toen een harde afstandsknal onhoudbaar voor Imke, net voor dat ze deze wilde wegstompen, hard opstoot en tegen het net knalde.
Op slag van rust had RKHBS dan eindelijk eens geluk toen een harde knal via de binnenkant van de paal niet in het doel verdween.
Direct na deze knal vond de scheidsrechter het genoeg en was het tijd voor thee en veel, heel veel zalvende woorden.
Deze meiden zijn echter realistisch genoeg om te beseffen dat wanneer een tegenstander een misschien wel twee klassen beter is er alleen maar gevochten kan worden en met opgeheven hoofd afscheid genomen kan worden van het bekertoernooi.
Verwijtende woorden vielen er dan ook niet en dit was ook nergens voor nodig.
Na een goede rust wilden de dames er dan toch nog een keer voor gaan, maar amper waren er 5 minuten gespeeld toen een afgeslagen corner – alweer – net goed viel voor de oranjehemden en de inzet verdween heel simpel bij de 2e paal in de goal; 4-0 en een afstraffing dreigde.
Een afstraffing die dit team echter totaal niet verdiende, want daarvoor was hun inzet veel en veel te goed; over het hele veld bleven de meiden voor elke bal knokken, waarna er keer op keer ook weer een “Reuverse Reuzin” ergens opdook.
Zo ontstond er een beetje een status quo; de thuisclub hoefde en wilde niet meer terwijl RKHBS absoluut niet afgeschoten wilde worden.
Zo nu en dan waren er nog kansen voor de thuisclub maar de spits van dienst deed een kwartier voor tijd nog ff een uitermate geslaagde imitatie van een “Rosheuveltje” en dus verdween deze niet te missen kans toch naast de goal.
Was het gedurende de wedstrijd al een slijtageslag met heel veel fysieke duels die de scheidsrechter als ware hij Bas Nijhuis zelf zonder pardon door liet gaan; in de laatste 10 minuten werd het zonder enige aanleiding zowaar nog onvriendelijk.
Eerst kwam een VV Reuver speelster met gestrekt been in op Danielle; dit leidde tot een gele kaart, dus 10 minuten straf en amper twee minuten later werd ook Sarah hardhandig aangepakt maar dit vond de lokale “Basje” niet voldoende voor een kaart. Zijn verklaring was dat een eenvoudig duwtje nooit een kaart kon opleveren; dat de KNVB arbiters gesponsord worden door Specsavers is een lachertje want de brave man had de harde trap op de knie van Sarah volledig over het hoofd gezien; een dik ei net onder de knie was haar deel na deze botsing.
Dat het een slijtageslag was werd nog eens duidelijk toen, conditioneel misschien wel de allersterkste speelster Uschi, met krampverschijnselen het veld moest verlaten.
Het team had werkelijk alles gegeven dat in de lichamen zat; en dan kun je met opgeheven hoofd de tegenstander feliciteren en jezelf helemaal niks verwijten.
In september 2017 begon de bekercompetitie met zo’n 80 teams en pas op 24 april viel het doek in een halve finale voor RKHBS da 2;
Hier past maar een woord voor: TROTS

Dank je wel dames voor jullie waanzinnige inzet

Tekst: Eric Roufs en foto: Gabriella van Loo(Volgend nieuwsbericht) »