SnowWorld, uitbater van indoor skipistes in Landgraaf en Zoetermeer, presteert actueel zo slecht dat de afspraken met de belangrijkste geldschieter in gevaar komen. Dat meldt de Belgische krant De Standaard. De Belgische miljardair Marc Coucke, die 64 procent van de aandelen in bezit heeft, is net bezig om het hele bedrijf op te kopen.

Topondernemer Marc Coucke nam vorig jaar niet alleen de Belgische recordkampioen Anderlecht over maar richtte zijn vizier ook op de beursgenoteerde indoor skiparadijzen van SnowWorld Landgraaf en SnowWorld Zoetermeer. Maart 2017 nam Coucke als aandeelhouder een belang van 10 procent in SnowWorld. September 2017 investeerde Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo bijna 12 miljoen euro in de Nederlandse skihallenuitbater en kreeg daarmee een belang van 64 procent van SnowWorld in handen. Een maand nadat Alychlo 9,50 euro per aandeel neertelde  voor de bijna 1,26 miljoen aandelen, die tot dan in handen waren van SnowWorld-oprichter en eigenaar Koos Hendriks, haalde Alychlo SnowWorld van de beurs.

Alycho was na de uitbreiding van het aandeelaanhouders percentage tot 64 procent  verplicht om een overnamebod uit te brengen op de resterende aandelen. Op 14 maart lanceerde Coucke via zijn investeringsmaatschappij een bod op het resterend belang SnowWorld. Vooralsnog is onduidelijk hoe het nu verder gaat

Geef een reactie