Hoofdmenu

Schaesberg vrouwen op het vinkentouw

Met nog vier wedstrijden te spelen is de spanning in de 3e klasse E nog uitermate spannend. Drie ploegen spelen nog om plek 1.
SVC2000, ZSV en Schaesberg.
Schaesberg dat gisteren de altijd lastige uitwedstrijd bij Keer had is voor nu dan wel even koploper af maar zit met maar 2 punten achterstand beide koplopers in de nek.
Beide koplopers moeten in het resterende programma nog twee keer tegen elkaar. Schaesberg heeft slechts een taak. En dat is bijblijven.

De uitwedstrijd bij Keer is er meestal een van het lastige soort. Niet alleen omdat de tegenstander een stugge ploeg is, meestal spelen ze thuis ook nog eens met “12 “man.
Gisteren viel dit tot op een bepaalde hoogte reuze mee. Al was men wel vergeten om eens met het karretje over het veld te gaan zodat de lijnen zichtbaar waren geweest. Dit was nu niet het geval. Schaesberg begon redelijk. Keer probeerde de wit hemden terug te dringen. Dit lukte redelijk zonder dat hier echt gevaar uit ontstond.
Echt gevaar zo zou blijken kon Keer alleen uit standaard situaties ontwikkelen. Een goed uitgespeelde aanval is in de hele wedstrijd niet zichtbaar geweest.
Maar de ploeg uit Keer heeft fysieke speelsters en wil dan ook graag de duels uitvechten. Schaesberg liet zich hier in het begin te veel in meegaan. Halverwege de eerste helft werd Schaesberg de bovenliggende partij met diverse goede aanvallen. Zo was er een prachtige aanval waarbij Wendy prima werd vrijgespeeld aan de rechterkant. Haar voorzet was op maat en Melanie ronde uitstekend af. Echter keepster en paal wisten een doelpunt te voorkomen. Niet veel later was het dan toch raak maar dit keer niet uit een vloeiende aanval. Melanie liep door op keepster en wist in een scrimage voor het doel de bal uiteindelijk terug te veroveren en te scoren. 0-1.
Meteen hierna was het bijna 0-2, opnieuw een goede aanval over de rechterkant waarbij Sylvana dit keer Wendy goed wegstuurde en haar schot werd met veel moeite maar wel net genoeg gekeerd door de keepster van Keer. Goed voetbal was het zeker niet. Er te vaak gekozen voor de wilde lange bal zonder dat er gekeken werd naar de voetballende oplossingen.

Na rust drong Keer meer aan en Schaesberg dat heel veel ruimte kreeg kon hier geen gebruik van maken. Mede door de gehaaste en slordige passing. Had Schaesberg hier meer de rust gehad dan had men de vele ruimte die geboden werd makkelijk kunnen uitspelen. De eerste beste kans na rust was dan ook voor Keer vanuit een rommelige situatie voor het doel lag de bal opeens vrij om in te schieten. Yaelle moest handelend optreden in het Schaesbergse doel. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. De scheidsrechter die in de eerste helft neutraal floot liet nu steeds meer twijfelgevallen in het voordeel van Keer uitvallen. Zo ook deze vrije trap. Deze vrije trap werd in de lange hoek gedraaid en Yaelle en Lois konden samen op de doellijn niet voorkomen dat de bal in het doel ging.
Dit was het sein voor de wit hemden om er toch nog een slotoffensief uit te gooien. Maar de onnauwkeurigheid speelde opnieuw parten of de afstandsschoten miste net de juiste kracht.
Jess Weijers was toch nog dichtbij de winnende treffer. Na een prima actie kwam ze vrij voor de keepster. Maar haar bal had net te weinig vaart om de keepster te passeren die met een uiterste inspanning de bal nog net van de lijn haalde. Even van te voren had de leidsman een handsbal van Keer in het 16m gebied over het hoofd gezien. Er waren tot slot nog wat kleine kansen en mogelijkheden maar het lukte niet meer om de winnende treffer binnen te schieten.
En dus zitten de vrouwen nu op het vinkentouw. Maar wat het de komende vier wedstrijden ook wordt. De vrouwen kunnen hoe dan ook terugkijken op een uitstekend seizoen bij hun comeback in de 3e klasse.

Tekst: Andries Bemelmans / VV Schaesberg Vr1

Foto:©Parkstad Actueel / Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)