Foto’s en verslag  Heksenberg VR1 – FC Hoensbroek VR1

Zondag stond voor de dames van FC Hoensbroek de wedstrijd tegen Heksenberg op het programma. Het seizoen voor de dames van FCH loopt tot nu toe boven verwachting goed. Voor deze wedstrijd hebben de dames nog niet 1 wedstrijd verloren. Wel wisten de dames maar al te goed dat Heksenberg een zeer goed vrouwenelftal heeft. Ze gingen dan ook met toch wel wat zenuwen het veld op.

Na de eerste paar minuten van een beetje aftasten werd al snel duidelijk dat de vrouwen van Heksenberg niet van plan ons zomaar de punten geven. Het was een zeer fysieke wedstrijd van beide kanten.

De eerste helft wisten beide teams een aantal kansjes te creëren. Heksenberg wist 2 keer de lat te raken en ook Hoensbroek had een aantal zeer grote kansen. Hoensbroek had in die eerste iets meer de overhand maar kon dat helaas niet omzetten in een voorsprong. In de eerste helft werd er niet gescoord.

In de tweede helft werd Heksenberg beter en beter en moest Hoensbroek steeds verder terugzakken. Hoensbroek kon de aansluiting op het middenveld niet meer vinden en verloor de belangrijke duels. De verdediging kwam hierdoor steeds meer onder druk te staan. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1-0 voorsprong voor Heksenberg. De dames van FC Hoensbroek hadden niet meer de kracht om dit om te draaien. En sterker nog al heel snel vielen ook de 2-0 en 3-0.

Door dit verlies heeft Heksenberg ervoor gezorgd dat het kampioenschap nog niet binnen is. Hopelijk kunnen de dames van FC Hoensbroek zich weer snel herpakken en ervoor zorgen dat alsnog het kampioenschap wordt behaald.