Wie minder mobiel is en afhankelijk is van anderen voor vervoer, kan vanaf nu AutoMaatje gebruiken. Vrijwilligers brengen inwoners van Kerkrade naar hun bestemming.

Dat doen ze met hun eigen auto. AutoMaatje is geen taxidienst, maar echt bedoeld voor mensen die zonder vervoer nauwelijks de deur uit kunnen. Vrijwilligers van Impuls verzorgen het ritje naar de huisarts, tandarts, fysiotherapeut, apotheek of gemeentehuis, maar ook naar de kapper of pedicure of naar een vriend(in).

Hoe werkt het? Iemand die AutoMaatje wil gebruiken, meldt zich uiterlijk twee werkdagen van tevoren telefonisch of per e-mail aan bij Impuls. Impuls schakelt dan één van de vrijwilligers in. Klanten betalen 30 cent per kilometer aan de chauffeur. Ook moeten klanten een WA-verzekering hebben om eventuele schade aan de auto te vergoeden.

AutoMaatje is een idee van de ANWB dat wordt gesteund door vrijwilligersorganisatie Impuls en de gemeente Kerkrade.

Hoe word ik chauffeur? “Een mooi initiatief als AutoMaatje werkt het beste met voldoende vrijwilligers, zodat op elk moment van de dag meerdere chauffeurs beschikbaar zijn. Ik hoop van harte dat die zich in groten getale zullen melden”, zegt wethouder Jongen (Wmo). Vrijwilligers kunnen zich melden bij Impuls. Er zijn wel enkele voorwaarden:

  • Je woont in Kerkrade
  • Je hebt een eigen auto (met APK)
  • Je bent WA verzekerd met dekking voor inzittenden
  • Je bent niet ouder 75 jaar.

Er kan om een Verklaring omtrent Gedrag worden gevraagd. Die wordt aangevraagd en betaald door Impuls. Chauffeurs hoeven geen lid van de ANWB te zijn.

Aanmelden als vrijwilliger en van ritten: automaatje@impulskerkrade.nl of 045-545 63 51

Verwante informatie

www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie