Abdissenbosch verslikt zich in Sanderbout en verliest.

Donderdag 10 mei stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen VV Sanderbout. Abdissenbosch die aan een hele goede reeks bezig was, wilden de 3 punten in eigen huis houden om zo uit te lopen op vv Amstenrade en zo de tweede plek veilig te stellen.

Beide ploegen betraden de voetbalarena op sportpark de Lelie en vanaf de aftrap was het duidelijk wat Abdissenbosch wilde en zette Sanderbout meteen onder druk. Dat resulteerde in diverse kansjes voor Abdissenbosch maar steeds werden er de verkeerde keuzes gemaakt en dat resulteerde dan niet in doelpunten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het alleen maar slechter en slechter, het was niet om aan te zien. Het publiek zag twee ploegen waarbij alles fout ging. Passes die niet aankwamen, foute inspeelballen en veel foute keuzes. Bij Abdissenbosch hadden bepaalde spelers last van de ‘Mei week’ en dat eisten zijn tol! De gelopen kilometers in het bos kwamen niet ten goede voor diverse spelers van Abdissenbosch en dat zag je ook terug in het veld. In de eerste helft gebeurde er niet veel en het spel was echt dramatisch te noemen, van beide ploegen. Met een stand van 0-0 gingen ze de kleedkamer opzoeken.

In de rust werden in de kleedkamer van Abdissenbosch diverse punten aangehaald wat er beter moest om zo toch de 3 punten thuis te houden. De tweede helft begon net zo als de eerste helft was geëindigd. In de 47e minuut sloeg het noodlot toe voor Abdissenbosch. Door balverlies en een slechte inspeelbal vanuit de kant van Abdissenbosch, onderschepte de speler van Sanderbout de bal van een meter of 40 en haalde de speler uit. De keeper van Abdissenbosch die te ver voor het doel stond werd verrast, de bal bleef lang onderweg en viel binnen kant paal zo het doel in. 0-1 stond op het scorebord. Ongeloof bij trainer Henk Stawenga. In de tweede helft werd door Sanderbout het doel dicht gespijkerd en bleef men met 11 man voor het doel hangen. Geen doorkomen aan voor de mannen van Abdissenbosch. Diverse scrimmage voor het doel van Sanderbout maar de zeer goed keepende keeper van Sanderbout hield zijn doel schoon en zo veranderde niks in het spelbeeld op het veld. Beide ploegen speelden totaal beneden pijl en het publiek heeft dan ook een verschrikkelijke pot voetbal mogen aanschouwen van de 22 mannen op het veld. Er was maar 1 uitblinker en dat was de keeper van Sanderbout. De stand bleef na 90 minuten voetballen 0-1 en een lachend Sanderbout ging er met 3 punten van door.

We spraken na de wedstrijd met trainer Henk Stawenga:

“Ik heb eigenlijk niks te zeggen, het is in en in triest wat hier vandaag gebeurd. Ik ben teleurgesteld, we staan ergens voor te voetballen! De vrijwilligers en leden van de club zien ons graag naar 25 jaar weer eens een prijs pakken. Supporters werden teleurgesteld. Als je dan ziet dat bepaalde jongens ver onder de maat spelen, omdat die al bijna een week Mei week erop hebben zitten, waar ze een boom in het bos moeten zoeken… Nou ik kan je zeggen ze zagen vandaag door de bomen het bos niet meer.. Dan zie je dat ze niet fit zijn en dan, met alle respect, verlies je van een ‘cafe elftal’ van Sanderbout. Die hebben met jongens van het 3de en 4de elftal gespeeld omdat ze de mensen niet bij elkaar kregen. Nou dan mag je je als groep diep schamen om je 3 punten te laten afpakken! En daar kan ik als trainer niet tegen, ik wil gewoon winnen! Nu is het zaak dat ze zondag hun rug rechten en het goedmaken voor de supporters en iedereen die de club een warm hart toe draagt. Dat staat ze wel netjes, na deze verlies partij zijn we nog steeds op koers dat stemt mij nog een beetje goed. Dus snel vergeten en op naar zondag.”

Tekst: Abdissenbosch

Foto’s:©Amenda Lopatka,

Geef een reactie