Vandaag wachtte het uitduel bij koploper Minor in Nuth. Bekkerveld staat aan kop in de derde periode en Minor moest na 3 nederlagen op rij weer eens winnen. Het beloofde dus een spannende derby te worden. Onder heerlijke omstandigheden om te voetballen floot de leidsman om 14.30u op zijn fluitje. Bekkerveld had afgelopen donderdag een offday en verloor terecht bij Wilhelmina’08 uit Weert. De mannen van trainer Cooky Voorn hadden wat goed te maken. Dit was ook vanaf de aftrap te zien. Bekkerveld zat er fel op en voor elke bal werd gestreden. Dit was een heel ander Bekkerveld dan afgelopen donderdag en de blauwwitte zebra’s lieten vanaf minuut 1 zien dat het kwam voor de overwinning om de koppositie van de derde periode te verstevigen.
Na 1 minuut spelen kreeg Demsey Dowson een vrije kopkans helaas ging deze poging over. De toon was gezet en Bekkerveld ging door met goed voetballen. Na 17 minuten spelen resulteerde dit in een prima voorzet van Thommie Vluggen, Sjoerd Pellegrom stond op de juiste plek en kon de bal perfect inkoppen. 0-1 voor de blauwwitte zebra’s. Bekkerveld bleef de beste ploeg. Hoewel Minor enkele keer gevaarlijk doorkwam bleef de verdediging onder leiding van doelman Rik Klyn fier overeind. Na een half uur spelen een zelfde aan over de linkerkant. Thommie zette de bal weer prima voor en Sjoerd stond zo vrij als een vogel en kopte de bal onhoudbaar achter de doelman. 0-2 een riante positie. Deze score werd nog groter toen Demsey Dowson, Thommie Vluggen met een uitstekend pass vrij voor de keeper zette. Thommie Vluggen rondde subliem af.
Bekkerveld bleef goed voetballen en de tussenstand was dik verdiend. Na 45 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor rust.

In de tweede helft een feller Minor wat de lange bal ging hanteren. Dit zorgde af en toe voor gevaarlijke situaties aan de andere kant verzuimde Bekkerveld de score uit te breiden. Na 70 minuten kwam Minor op 1-3. Slecht uitverdedigen aan Bekkerveld zijde zorgde hiervoor.
Een onnodige tegengoal, maar Minor kreeg weer hoop. Enkele hachelijke momenten voor het doel leverde echter geen doelpunten op. 10 minuten voor tijd debuteerde JO-17 speler Stijn Vlecken als speler van Bekkerveld 1. Wederom wordt hiermee aangetoond dat er een goede jeugd zit bij Bekkerveld, een compliment!

In de 90e minuut maakte Thommie Vluggen aan alle onzekerheid een eind en bracht de 1-4 einduitslag op het bord. Een fantastische, verdiende overwinning. Gezien de nederlaag van Wittenhorst, kan Bekkerveld zaterdag periodekampioen worden. Dan moet het thuis wel winnen van Wilhelmina’08, deze ploeg is nog felle strijd voor de degradatie. Gezien de uitslag bij Wilhelmina mag deze ploeg niet onderschat worden.

Kom onze jongens ZATERDAG 19 mei aanmoedigen om 19.30u op Sportpark A Gene Bek.