Hoofdmenu

Terechte puntendeling op Park ter Waerden!!!!

 

 

Gistermiddag stond op Park ter Waerden de wedstrijd UOW ’02 tegen Weltania op het programma. De nummer drie Weltania, die als nieuwkomer in de 3e klasse mag terugkijken op een prima seizoen met nog kansen op het kampioenschap en een periodetitel tegen de nummer 9  UOW ’02, dat met name in thuiswedstrijden heel moeilijk tot scoren komt, al vaak tegen kleine nederlagen opliep en nog steeds moet strijden tegen het degradatiespook. Geen beste vooruitzichten voor de thuisclub.

 

Het verliep vanaf het begin heel anders als verwacht, Het jonge UOW ’02 , noodgedwongen met een aantal wijzigingen , speelde vrijuit en fris van de lever en maakte het de geroutineerde Weltania verdediging via de snelle vleugelspitsen erg lastig. In de beginfase werd er nog niet adequaat gereageerd op de goede voorzetten. In de 5e minuut was het echter raak. Een in eerste instantie afgeslagen voorzet werd door Jelle Kösters opnieuw voorgezet en kwam via Sander Offermans bij Edwin van Els, die doelman Lars Meens met een sluw kopballetje verschalkte. Binnen het kwartier waren er nog twee uitgelezen mogelijkheden om via een snelle counter te scoren. Deed Weltania dan niet mee? Natuurlijk wel. Ook zij hadden via Sjors van Velzen wel een fraaie kans, maar wisten niet te scoren. In de 29e  minuut was het weer UOW ’02. Een fraaie combinatie tussen Patrick Maenen en Michel Briels werd door de jonge Daan Dela Haye koelbloedig afgerond 2-0. UOW ‘02 reageerde hoteldebotel op de voorsprong en dan sluipt er toch weer wat nonchalance in de ploeg en vlak voor rust maakte de ervaren Weltania spits Sjors van Velzen daar dankbaar gebruik van. Hij liet Sandro Aruvaino in het UOW ’02 doel met een bekeken schuiver kansloos en zo werd de ruststand 2-1.

Na rust was de verwachting dat Weltania de druk op het UOW ’02 doel zou gaan vergroten en dat deden ze ook. Maar eerst was er nog een goed schot van Michel Briels , dat Lars Meens prima verwerkte. Via  corners en dode spelmomenten probeerde Weltania de gelijkmaker te forceren en dat lukte hen al vrij snel. In de 52e minuut scoorde Weltania uit een corner, die door Sjors van Velzen fraai ingekopt werd de 2-2. Het was en bleef een levendige wedstrijd met afwisselend veel gevaar via corners en vrije trappen voor de luchtmacht van Weltania. De voortreffelijk keepende Sandro Aruvaino in het UOW ’02 doel wist met uiterst fraaie reddingen meer doelpunten te voorkomen en aan de andere kant waren er de snelle aanvallen via de UOW ’02 vleugelspitsen, die zich echter geen raad wisten met een aantal hen geboden scoringskansen. Zo eindigde deze boeiende wedstrijd, die ook nog we door één van beide ploegen gewonnen had kunnen worden, in een terechte puntendeling, waar beide ploegen voorlopig echter nog niet veel aan hebben. Op naar de volgende wedstrijd.

UOW ’02 mag eerst deze week de resterende 13 minuten van het gestaakte duel tegen SVN spelen en volgende week gaat UOW ‘02 op bezoek in Maastricht bij koploper Heer en dat zal zeer zeker ook een heel moeilijke wedstrijd worden, maar je bent nooit bij voorbaat kansloos. Veel succes!!!!

Tekst: UOW ‘02

Foto: Fotoarchief ParkstadActuee/ Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »