Hoofdmenu

Verslag Nova dames 1 – Concordia dames 1

 

Na de verloren wedstrijd tegen en in Rosmalen waren we op deze regenachtige zondagmiddag vastberaden om de drie punten in Heerlen te houden. We moesten vandaag tegen Concordia dames 1, die op dit moment de laatste posititie in onze poul bezetten. We wisten dat we in de uitwedstrijd tegen Concordia niet ons beste spel hadden laten zien, en waren toen ook blijven steken op een gelijkspel. Tijdens de voorbespreking kwamen de aandachtspunten uit deze wedstrijd dan ook naar voren en herinnerde Paul ons eraan dat Concordia zeker geen verkeerde ploeg is, dus dat we ze zeker niet moesten onderschatten.

Na een warming-up in de regen begonnen we aan de wedstrijd. Wij hadden balbezit en kwamen vrijwel meteen in de cirkel van Concordia terecht. Na een goede actie van Lieneke kregen we een strafcorner, waaruit uiteindelijk een strafbal uit voort kwam. Natuurlijk zou Malou deze nemen, en ondanks dat ze het al een tijdje niet gedaan had pushte ze de bal mooi in het doel. 1-0 voor ons binnen de eerste twee minuten van de wedstrijd! Na dit doelpunt bleven we Concordia goed onder druk zetten en bleven we goed samenspel vertonen. Dit resulteerde al snel in de 2-0, waarna binnen een minuut de 3-0 ook viel. Na maar 5 minuten spelen stonden we 3-0 voor, dit was erg nieuw voor ons aangezien de eerste minuten van de wedstrijd meestal juist onze mindere minuten zijn. Na ons geweldige begin kwam Concordia iets beter in de wedstrijd en wisten ze ons wat meer uit hun cirkel te houden. We hebben de eerste helft niks weggegeven en scoorden ook nog de 4-0. Joëlle speelde de bal met een schijnflats naar Astrid, die mooi vrijgelopen was en de bal de cirkel in speelde. Kaja pushte deze bal langs de keeper en vlak hierna was het rust.

Tijdens de rust vertelde Paul ons dat we heel goed stonden te spelen en dat we vooral zo door moesten blijven gaan, maar dat we wederom voorzichtig moesten zijn dat we niet te nonchalant werden. Dit advies namen we mee de tweede helft in. Wij bepaalden het spel en creëerden vele kansen voor onszelf. Ook kregen we een aantal strafcorners, die er helaas niet in gingen. Concordia was inmiddels beter in de wedstrijd gekomen en zetten ons af en toe onder druk, maar we bleven achterin goed rondspelen en konden de middenvelders en de voorhoede altijd goed bereiken. In de laatste paar minuten van de wedstrijd gaven we nog twee corners weg, maar deze werden goed verdedigd. Fabienne kreeg haar eerste bal van de wedstrijd, en werkte deze kans van Concordia mooi weg. Helaas hebben we onze voorsprong van 4-0 niet verder kunnen uitbouwen, maar we mogen zeker trots zijn op het spel dat we hebben laten zien vandaag!

We zijn erg blij met de drie punten van vandaag en hopen ook weer drie punten te pakken tegen Drunen dames 1 op 27 mei. Helaas is dit een uitwedstrijd, maar wie weet zien we jullie langs de lijn. Bedankt aan ons trouwe publiek dat zelfs de regen heeft getrotseerd om ons vandaag te zien spelen!

Namens dames 1, Inez Renne

Archieffoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)