Hoofdmenu

Voerendaal zeker van nacompetitie na winst bij Passart/VKC

Met de kleine zeperd tegen Geuldal in het achterhoofd waarbij de tweede periode werd misgelopen, was de opdracht voor deze middag helder: winnen en zo minimaal plek 3 veilig stellen waarmee de periode van kampioen Wijnandia overgenomen werd.

Op bezoek kwam Passart VKC dat zwaar gehavend met veel (half) geblesseerden onze kant was opgekomen. De tegenstander probeerde mee te voetballen maar gaf daarmee ook de nodige ruimte weg. Dit leidde al snel tot de ogenschijnlijke 1-0. Kjell speelde Michel in die onder de keeper door scoorde maar de grens vlagde onterecht en het feest ging niet door. Even later werd het toch 1-0: Michel snelde langs de lijn en trok de bal terug. De verdediger zat er nog tussen maar Luc schoot de rebound hard tegen de touwen. Michel leek hierna weer te scoren maar hij blokte de uittrap van de keeper met de hand voor het gezicht en hoewel de bal over de lijn ging, blies de scheids ook nu het feest af.

Even later had Luc wel geluk toen hij randje buitenspel niet werd afgevlagd door de grens na een mooie chipbal van Ruben. Hij aarzelde niet en schoot hard tegendraads raak via de binnenkant van de paal. 2-0. Michel miste hierna uit een voorzet van Pedro en kopte een zelf onderschepte bal naast maar vlak voor rust was het toch raak en nu telde de bal wel: Ruben stak diep, Michel omspeelde de keeper en schoof binnen. Enkele spelers van Passart leken al voor rust op de laatste adem te lopen en na rust moesten ze door blessures en een gebrek aan vervangers met 10 man verder.

Dit resulteerde in nog meer kansen maar in eerste instantie speelden we het niet zuiver uit. Toch wisten we de score nog te verdubbelen. Ron kopte raak uit een voorzet van Jasper, Ruben kopte een strakke corner van Kjell erin en Kjell rondde af na een voorzet van Michel. Ook in de tweede helft werden er nog 2 afgekeurde goals toegevoegd aan het kladblokje. De eerste was een intikker van Brian na een balletje van Alain waar van buitenspel geen sprake was en ook Jasper stond geen buitenspel bij zijn treffer.

Hierdoor kwam het eindresultaat neer op 6 goals en 4 afgekeurde doelpunten, eindstand 6-0. Buiten dat dit betekent dat de nacompetitie nu definitief binnen is gehaald, betekende het ook goede zaken voor het op eigen kracht behalen van periode 3 en door de nederlaag van KVC bij Kakert staan we nu ook 2de. Nog genoeg om voor te voetballen dus, te beginnen volgende week zondag bij Rood Groen uit.

Tekst: analist Voerendaal

Archieffoto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock« (Vorig nieuwsbericht)