Hoofdmenu

Weltania vecht goed terug

Nadat BMR afgelopen donderdag de tweede periodetitel veroverde en SVN door de overwinning in Margraten ook in verliespunten boven Weltania bleven, werd de kans op een kampioenschap of de nacompetitie erg klein. Voor tegenstander UOW gold ‘alle hens aan dek’. Om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te ontlopen moesten punten worden behaald. Deze twee uitgangspunten waren in het eerste half uur van het duel duidelijk zichtbaar.
Weltania leek minder geïnspireerd, te veel spelers gaven niet thuis en van goede aanvalsopzetten was nauwelijks sprake. Wel van foute inspeelpasses en slappe duels. UOW maakte hier dankbaar gebruik van en wist twee keer te scoren: in de 10e minuut kon Patrick Maenen een ingekopte bal achterover in een boogje over de verraste doelman Lars Meens koppen. Na een half uur leverde een snelle counter over links een strakke voorzet op die door de vrijstaande Daan de la Haye werd binnengetikt.
Hierna werd Weltania dreigender, vooral over de vleugels, maar kopballen van Sjors van Velzen waren niet zuiver genoeg. De aanvallende acties boden UOW wel gelegenheid tot de counter via Jelle Kosters maar Job Grooten was hem beide keren in een één op één situatie de baas.
Twee minuten voor de rust kon Sjors van Velzen toch de aansluitende 2 – 1 scoren toen hij na een afgeslagen hoekschop, met een strakke pass door Frank Teerling werd aangespeeld, handig vrij draaide en de bal in de lange hoek deponeerde. Op slag van rust had Weltania nog een strafschop kunnen krijgen maar de scheidsrechter oordeelde dat geen sprake was van een strafbare handsbal.

In de eerste minuut na de rust had de stand al 3 -1 kunnen staan, ware het niet dat Lars Meens een ziedend schot nog uit de driehoek wist te tikken. Hierna nam Weltania stevig het heft in handen. Na vijf minuten kopte Sjors van Velzen via een tegenstander de gelijkmaker binnen. UOW was de grip op het spel even kwijt en Weltania creëerde een aantal mooie scoringsmogelijkheden maar doelman Sandro Aruvaino wist met goede reddingen erger te voorkomen. In de 30ste minuut had de stand 3 – 3 kunnen zijn. Eerst zette Sander Theunissen met een steekpass Sebastiaan van Middegaal vrij voor Aruvaino maar deze wist de inzet wederom te keren. In de tegenstoot mikte UOW vanaf vijf meter de bal over de het lege doel. De wedstrijd bleef ook in het laatste kwartier heel spannend en aantrekkelijk. UOW kreeg meer geloof in een goede afloop en tot twee keer toe moest Roel Brouwers zich in het doelgebied voor een schot werpen om een treffer te voorkomen. Aan de andere zijde tikt Aruvaino een kopbal van Sjors van Velzen uit de driehoek.
Uiteindelijk bleef de stand 2 – 2. Daarmee haalde UOW een kostbaar punt en lijkt het rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen. Weltania kon ook leven met het gelijke spel, pas het tweede in deze competitie, omdat door de resultaten van de concurrentie ook een overwinning niet tot een meer kansrijke positie had geleid.

Tekst: Jo Born / Weltania

Archieffoto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »