Hoofdmenu

TTV LYBRAE HEERLEN TERUG IN EUROPA, ELENA TIMINA TERUG IN NEDERLAND

 

 

TTV Lybrae Heerlen keert in het komend seizoen, na zes jaar afwezigheid, terug in de Europacup. De veelvoudig landskampioen is er in geslaagd om oud-international Elena Timina te contracteren die voor het eerst sinds 2007 weer te zien zal zijn in de Nederlandse eredivisie. Het laatste decennium speelde Timina vooral in Duitsland en Frankrijk.

 

Het spelen van (enkele rondes) Europacup is niet het enige streven voor komend seizoen. De Heerlense vereniging wil voor het eerst sinds 2012 ook weer eens landskampioen worden. Bestuurslid René Daniels: “Uitgangspunt blijft dat we ons team bouwen rondom Rachel Gerarts, afkomstig uit de eigen jeugd. Rachel werd vorig weekend nog Nederlands Kampioen bij de Junioren en wil graag in Heerlen blijven spelen, mits we haar voldoende uitdagingen kunnen bieden. De komst van Elena Timina past op meerdere manieren perfect in dit plaatje. Zij is een ervaren speelster die iets toevoegt aan het team waardoor we écht voor de landstitel kunnen gaan en ook wat te zoeken hebben in de Europacup, daarnaast is zij een perfecte coach en mentor voor Rachel”.

Elena Timina is een opvallende versterking voor TTV Lybrae Heerlen. Haar palmares en staat van dienst is indrukwekkend met onder meer tien medailles (individueel, dubbel en team) op diverse EK’s, driemaal deelname aan de Olympische Spelen, Nederlands kampioene in 2000 en diverse landskampioenschappen met haar vorige Nederlandse club Den Helder.  Ook als coach van het Nederlands damesteam (2012-2017) heeft Timina haar sporen verdiend met onder meer drie medailles op de Europese Spelen in Bakoe.

Timina is duidelijk in haar motivatie om terug te keren naar Nederland: “Ik vind het ontzettend leuk om na al die jaren weer terug te zijn in de eredivisie. Het was altijd mijn droom om mijn kennis en ervaring te delen met jonge talenten als Rachel Gerarts, die ik als coach al leerde kennen op Papendal. Rachel is nu Nederlands kampioen bij de junioren, ik ga haar helpen bij de volgende stappen. Ik wil Heerlen weer op de kaart zetten als speelster en mentor van jonge speelsters als Rachel. Natuurlijk gaan we spelen voor de landstitel en ik hoop dat mijn vechtlust een bron van inspiratie zal zijn. Bovendien kan ik het team helpen als coach bij de wedstrijden die ik zal spelen”.

Hoe het team van TTV Lybrae Heerlen er exact gaat uitzien in 2018-2019 is nog niet helemaal bekend. De club is nog in gesprek met de speelsters die dit seizoen deel uitmaakten van het team (en komende zondag nog de tweede halve finale van de play-offs spelen), daarnaast wordt gezocht naar een speelsters die een versterking betekenen voor zowel het eredivisieteam als het team dat in Europa gaat proberen om enkele rondes te overleven in de ETTU-cup.

Meer informatie volgt dus nog. Eind mei hoopt het bestuur van TTV Lybrae Heerlen het volledige team te kunnen presenteren.

Tekst en foto’s TTV Lybrae Heerlen

 

 

 (Volgend nieuwsbericht) »