S.V.Brunssum 1  –  WDZ 1   5 – 2

Na de ontluisterende nederlagen tegen Kakert en KVC Oranje kwam nu WDZ op bezoek. Een ploeg die hele wisselvallige uitslagen heeft dit seizoen en met de 7e plaats net boven Brunssum op de ranglijst staat.
Brunssum begon zonder de geblesseerde Rocco maar met de verloren zoon Jordy Terheijden die na wisseling van baan weer terug was in de selectie. Met een juichende bende op het terras op de achtergrond begon WDZ  het beste aan de wedstrijd en liet zien dat het door velen gezien wordt als een van de betere ploegen in deze klasse.

Goed loopwerk en positiespel bracht WDZ in de eerste 10 minuten dan ook regelmatig in de zestien van Brunssum. Met goed keeperswerk en enkele goede ingrepen van de verdedigers hield Brunssum echter de nul. Het overwicht van de gasten werd minder en Brunssum kwam beter in hun spel, zo werd er regelmatig vroeg druk gezet en het doorschuiven van de achterhoede hierin zorgde ervoor dat WDZ niet goed kon opbouwen.

Te snel moest de lange bal worden gezocht aan de kant van WDZ en deze waren meestal geen probleem voor de kopsterke Brunssum verdedigers of waren te diep en een makkelijke prooi voor Jan. Brunssum ging ook in balbezit steeds beter spelen en zo ontstond een gelijk opgaande wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. In de 20e minuut kwam er een einde aan de brilstand, daar waar Jordy Peters meestal zijn duels in de lucht uitvecht was hij nu over de grond de winnaar. Jordy kroop goed voor zijn man op het midden veld en kwam daarna op voor hem vreemd terrein de helft van de tegenstander, hij dribbelde nog 10 meter door en haalde daarna geweldig uit en schoot de bal van zo’n 25 meter hard onder kant lat binnen 1-0.
WDZ had hierna wel veel de bal maar kwam door goed druk zetten en goed verdedigen niet tot goede aanvallen. Aan de andere kant leverde het druk zetten Brunssum een volgende kans op, Danny schatte een situatie goed in en onderschepte bij het uitverdedigen van WDZ de bal en stelde Brain in staat er 2-0 van te maken, Brain bleef rustig en benutte deze kans en zo kwam Brunssum 10 minuten voor rust met 2-0 voor.

Dat dit ook de ruststand werd was te danken aan Jan, na een goede aanval over rechts van WDZ gevolgd door een goede voorzet viel de bal zo in de voeten van de WDZ spits. Deze nam de bal aan en had de hoek vanaf de 5 meter voor het uitzoeken maar zijn inzet werd door Jan katachtig tot corner verwerkt. Na de rust hetzelfde spelbeeld, de achterhoede van WDZ was veel in balbezit en dat vondt Brunssum prima zo, als de bal vooruit gespeeld werd zat Brunssum er kort op en schakelde men snel om. Snelheid op de backplaatsen en kopsterke mensen in het centrum zorgden ervoor dat WDZ niet gevaarlijk werd. WDZ moest nu wel meer ruimte weggeven en Brunssum probeert in de omschakeling hier gebruik van te maken. In de 65e minuut stond Bram aan het eind van zo’n omschakel moment, bij een diepe bal de zestien in posteerde hij zijn lichaam goed tussen bal en verdediger en schoot daarna prachtig de bal in de verre bovenhoek 3-0.

Drie doelpunten voorsprong een weelde die Brunssum niet veel heeft gekend dit seizoen. Drie verschil blijft het dan ook niet lang want snel na de 3-0 doet WDZ iets terug, Brunssum greep niet goed in als een WDZ speler de zestien in dribbelt en de bal voor kon geven. In eerste instantie werd de bal nog gered op de lijn maar de terugspringende bal werd onhoudbaar binnen geschoten 3-1. WDZ ging met nog een half uur te spelen opzoek naar de aansluitingstreffer maar wordt niet echt gevaarlijk, Brunssum daartegen profiteerde maximaal van de geboden ruimte zo ook in de 75e minuut. Brunssum veroverde de bal en de uit de dekking komende Bram werd aangespeeld, op rechts vertrok Calvin op snelheid en werd goed bediend door Bram. Calvin kon doorlopen richting de doelman en scoorde beheerst de 4-1 waarmee de wedstrijd op slot leek. WDZ deed in de 80e minuut nog iets terug, al is het met wat hulp van Brunssum, een voorzet van rechts werd aangeraakt door Dion waardoor de bal achter de Brunssum goalie viel 4-2.

Het slotakkoord was echter voor Brunssum, de ingevallen B speler Damian sprong goed mee in een duel waardoor de bal bij Calvin kwam en deze scoorde met een prachtige lob de 5-2. Veel inzet, mooie doelpunten en spelers van 2 en de B die uithelpen al met al een zeer geslaagde wedstrijd die meer dan verdient werd gewonnen.