Hoofdmenu

Een weekend vol muziek in Kerkrade

In het weekend van 1, 2 en 3 juni is het genieten geblazen in Kerkrade. Het hele weekend zijn er namelijk muzikale evenementen in het centrum van Kerkrade. Op vrijdag t(r)apt men af met het driedaagse Kerkraads Bierfestival, met biersoorten uit de hele wereld en een optreden van de band Anderkovver.

Op zaterdagmiddag kunnen bezoekers genieten van lokale artiesten en hun akoestische muziek tijdens Muziekrally Kerkrade. Aansluitend zijn alle inwoners van Kerkrade uitgenodigd om te komen kijken naar een muziekparade ter ere van  een fusie tussen de fluit- en tamboerkorpsen ‘St. Hubertus Haanrade’ en ‘Wilhelmina Kerkrade’. Daarna neemt het Bierfestival het weer over met muziek van de Crombacher Muzikanten en bierproeverijen.

Zondagmiddag sluit het Kerkraads Bierfestival het weekend af met nog een middag vol muziek samen met de Schlawiner.

Top amusement. “De combinatie van deze drie muzikale evenementen zorgt voor een jemuutliege en unieke sfeer op de Markt in Kerkrade. De evenementen vullen elkaar perfect aan en deze aanpak past uitstekend bij de wijze waarop wij onze stad willen positioneren”, aldus wethouder Tim Weijers (coördinatie evenementen, stadsmarketing).

De drie evenementen hebben ieder een eigen programma. De verschillende programma’s zullen o.a. gepubliceerd worden via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Foto Gemeente Kerkrade/ Bierfestival Kerkrade