Hoofdmenu

Hagenbeck Cup 2018!

 

Aanstaande zaterdag 19 mei en zondag 20 mei zal weer het eerste gedeelte van de Hagenbeck Cup 2018 plaatsvinden op manege Hagenbeck Stables aan de Kersboomkensweg 66 te Wijnandsrade.

Het tweede deel volgt op 28 en 29 juli 2018.

Op zaterdag 19 mei kunt u vanaf 10:30 uur weer genieten van de cutting wedstijden.

Bij de cutting discipline moeten de paarden een groep koeien onder controle brengen. Het paard moet hierbij in korte tijd, zonder hulp van de ruiter, een aangewezen koe van de andere dieren afzonderen.

Zondag 20 mei beginnen de wedstrijden om 09:00 uur en bestaan uit de volgende disciplines:

Team Penning, Cattle Penning, Working Cow Horse en Ranch Sorting.

Working Cowhorse Wie herinnert zich niet de zand opgooiende noodstop, sliding-stop genaamd of de snelle Western pirouettes, spins genaamd, die van deze discipline een spektakel maken.

Team/cattle penning. Bekijk een race tegen de klok als de vaardigheden van paard en ruiter afrekenen met de kudde-instincten van het vee. Dit snelle evenement geeft een team van drie ruiters te paard 60 seconden om drie specifiek geïdentificeerde runderen te scheiden van een kudde van 30 en ze in een 20 x 24 voet pen aan de andere kant van de arena te krijgen.

Teamwork is de sleutel waarbij alle drie de renners in harmonie samenwerken om het juiste vee uit te scheiden en naar de pen te rijden.

Bij cattle penning gebeurt dat door 1 rijder met 1 rund.

Ranch Sorting is een wedstrijdonderdeel gebaseerd op snelheid en techniek, waarbij koeien afgescheiden moeten worden van de kudde. Daarbij staan 2 omheinde ruimtes (pens) tegen elkaar, met daartussenin een opening. In een pen staan 12 stuks vee, genummerd van 0-9 en twee niet genummerde koeien.

Een team van 2 ruiters moet binnen 70 seconden de genummerde koeien een voor een vanaf een bepaald start nummer, in oplopende volgorde sorteren van de kudde en naar de andere pen drijven, waarbij de overige koeien moeten blijven staan. Dus als bijvoorbeeld het start nummer 8 wordt gegeven, dan is dit de volgorde: 8-9-0-1-2- 3-4-5-6-7.

 

Hebt u vragen over de getoonde disciplines of van de Westernsport in het algemeen, dan zal iemand van de staf uw vragen graag beantwoorden.

We hopen u het komend weekend te mogen verwelkomen en laten genieten van 2 dagen spektakel!

Toegang is, als altijd, gratis.

Foto’s Organisatie Hagenbeck Cup 2018