Hoofdmenu

Limburgse Vlaai in Thailand

Sinds 7 mei jl. volgen 13 universitaire docenten van de Rajamangala University of Technology een cursus Brood en Banket bij de Horeca-afdeling van het Arcus College te Heerlen.

Daarnaast zullen zij kennis maken met de standaarden van de Europese en Nederlandse keuken. De hoogopgeleide docenten, 9 vrouwen en 4 mannen, maken tijdens de 6 weken durende training kennis met brood, banket en voedsel in Europa omdat steeds meer Europese toeristen in Thailand aangepast voedsel en brood wensen. In het programma zijn excursies naar broodfabrieken en restaurants in der regio opgenomen. Binnenkort zullen o.a. Limburgse vlaaien in Thaise hotels worden geserveerd.

Deze cursus is geïnitieerd door de Stichting Europese Beroepsopleidingen, een samenwerkingsverband dat zich primair bezighoudt met het promoten van grensoverschrijdende euregionalisering van het beroepsonderwijs.
Begin september komt van een andere Thaise universiteit een tweede groep docenten om zich ook in Heerlen o.a. het bakken van Limburgse vlaai eigen te maken.
De Thaise gasten zijn ondergebracht in the Grand Student Hall, voormalig Grand Hotel aan de Groene Boord te Heerlen.

Foto: Stichting Europese Beroepsopleidingen