Hoofdmenu

Echtpaar Ariesen dolgelukkig na bezoek GaiaZoo Kerkrade

 

 

Echtpaar Ariesen dolgelukkig na bezoek GaiaZoo Kerkrade Lovenswaardig initiatief van motorfreak Mark Kerpentier oude Passart

 

 

 

 

Wat was het krasse echtpaar Lily (81) en Dirk (84) Ariesen, al 60 jaar wonende in de oude Passart, onlangs een dolgelukkig stel. Daar was dan ook alle reden voor. Zij bezochten, op lovenswaardig initiatief van motorfreak Mark Kerpentier en als zodanig ook lid van Werkgroep Promotie Heerlerheide, het overbekende in Kerkrade gevestigde GaiaZoo.

Over het waarom van dit bezoek is terecht dan ook een gegronde reden aan te geven. Eerder genoemde Mark Kerpentier mag in Heerlerheide gezien worden als een prima organisator die zich met hart en ziel inzet voor de oudere medemens en ook voor (licht) lichamelijk/geestelijk beperkten, voor welke laatste categorie hij, ook komende 1e Pinksterdag 20 mei, weer door Zuid-Limburg een zijspan-/trike-rit, organiseert.

Het idee om met ouderen op Safari te gaan in het GaiaZoo komt dus uit het creatieve brein van Mark Kerpentier. Hij wil eens per maand met één ouder koppel of een ouder alleenstaande op bezoek gaan naar GaiaZoo. Daarvoor kan eenieder uit een wijk aan hem doorgeven wie hiervoor in aanmerking komt. Opgave dient te geschieden telefonisch 06.53333757/SafarieGaiaZoo@gmail.com. Uiteraard dient er een begeleider mee te gaan om voor vervoer te zorgen en kan evt. voor 50% van de entreekosten meegaan op Safari. Fotograaf Hans Sormani zorgt tevens voor een leuke foto herinnering

Voor Mark Kerpentier was het onlangs voor de eerste keer dat hij met een ouder echtpaar gestalte gaf aan zijn idee. En dat heeft hij geweten, want echtpaar Ariesen genoten met volle teugen van dit ongedwongen uitstapje, om een adembenemende wereld van dier en natuur te bekijken. Dat zij meegingen moest natuurlijk even voorbereidt worden. Hiertoe benaderde Mark eerst de dochter van echtpaar Ariesen en nadien ging hij zelf vragen of zij, gelet ook op hun leeftijd/gezondheid, of er interesse was. Wat dacht je? Natuurlijk was het zelfverzekerde antwoord. Het werd een geweldig bezoek en…..in een heel apart zijnde GaiaZoo rondrit kar. Gewoon schitterend. De dankbare reactie van Lily en Dirk was dan ook geweldig en voor hen een belevenis om nooit te vergeten. Prachtig toch

Foto’s: Hans Sormani