Marie José Van Cleven schutterskoningin Heerlerheide. Hub Huijts koning erebestuur en Peter Mohnen burgerkoning

 

Hemelvaartsdag 2018 was Marie José Van Cleven zeer gunstig gestemd. Als lid van Kon. Schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide nam zij deel aan het jaarlijkse Koningsvogelschieten op sportpark Pronsebroek (thuishaven van RKSV Groene Ster). Zonder te twijfelen schoot zij gericht de vogel naar beneden en was haar functie als verrassende schutterskoningin een feit. Uiteraard was de vreugde bij alle aanwezigen groot. Marie José Cleven trad daarmee in de voetsporen van haar illustere eerste koning binnen Schutterij St. Sebastiaan. Zijn naam H. Kuijpers die heel lang geleden, jawel hoor, van 1850 tot 1851 eveneens de vogel naar beneden wist te halen.

Overigens is Marie José de partner van Paul Hazen, zeker geen onbekende in Heerlerheide, integendeel zelfs. Eigenlijk is de nieuwe koningin afkomstig uit Hoensbroek waar haar ouders vele jaren een café runde. Ook is ze nog steeds nauw betrokken bij een buurtvereniging in de Hoensbroekse Slak. Maar het succes van nu daadwerkelijk koningin te zijn, kende ook een schuttersvoorproefje, want in 2017 werd ze, als besluit van het schuttersseizoen in de onderlinge wedstrijd, ook kampioen. Natuurlijk hoopte zij vooraf aan dit Koningsvogelschieten 2018 dat het haar zou lukken en is nu dus genoemde hoop dan ook bewaarheid geworden. Ze vindt het dan ook geweldig dat zij de komende maanden als Koningin mag “pronken” op de diverse schuttersfestiviteiten in de regio inclusief ook het O.L.S. en waar nodig ook bij evt. andere festiviteiten.

Maar deze editie van het Koningsvogelschieten Heerlerheide kende, behalve een nieuwe Koningin, nog twee andere koningen en wel bij het erebestuur Hub Huijts en bij de burgers was de koningseer weggelegd voor Peter Mohnen. Organiserende Kon. Schutterij St. Sebastiaan mag dan ook terugzien op een geslaagd Hemelvaartsdag 2018 evenement. Daar was het iedereen over eens. Bijzonder muzikale impact was voorbehouden aan de nieuwe (lokale) sterren van het muzikale entertainment gebeuren en wel de band “Tiroler Ohne Berge”. Zij droegen zorg voor de nodige gezelligheid, een topband waardig. Kortom, het was weer, zoals Heerlerheide e.o. gewend is een geweldige Hemelvaartsdag met de schutters van Ghen Heij als de hoofdrolspelers.

Foto’s:© Callie Steijaert

Geef een reactie