Hoofdmenu

Eventing Hulsberg: Dressuur, springen en cross-country, gebundeld in één eventingwedstrijd

 

Morgen, tweede Pinksterdag, organiseert Rijvereniging Pegasus Hulsberg in samenwerking met Equine Park Hulsberg de zesde editie van Eventing Hulsberg. Verschillende facetten van de paardensport, zoals dressuur, springen en cross-country, worden samengebracht in één wedstrijd. De Limburgse deelnemers strijden om het Limburgs Kampioenschap en tevens wordt de Bavaria Eventing Trophy verreden. Er verschijnen 225 combinaties aan de start in de klassen B, L en M. Deze zijn afgevaardigd uit Nederland, België en Duitsland. Tevens starten twee Chinese deelnemers, die deel uitmakend van het Aziatische team, dat getraind worden door Tim Lips (Olympisch eventing ruiter). Het meest spectaculaire onderdeel van eventing Hulsberg is de cross. Deze wordt afgelegd in een natuurlijke omgeving. Door het heuvelachtige terrein is het mogelijk om bijna de gehele cross vanaf één punt te overzien. De cross is opgebouwd uit mooi vormgegeven, natuurlijke hindernissen, die ook van dichtbij de moeite waard zijn om te bekijken. En dat mag ook. Gasten kunnen de gehele route die de ruiters rijden, meelopen.

Showprogramma

Eventing Hulsberg is zes jaar geleden gestart met de organisatie van een eventingwedstrijd en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig evenement. Daarnaast is er de hele dag een gevarieerd showprogramma in de showring op het hoofdterrein met voor ieder wat wils. Voor de jeugdige bezoekers wordt een ponyring aangelegd in de vorm van een mini-cross. In de tent, maar ook bij diverse kramen met lekkernijen kunnen de gasten van de Limburgse gastvrijheid genieten. Dus ook voor ‘niet-paardenmensen’ is Eventing Hulsberg een gezellig dagje uit!

Waar vind jeEventing Hulsberg?

Het wedstrijdterreinvan Equina Park  is gelegen aan de Kersboomkensweg, de verbindingsweg tussen Wijnandsrade en Hulsberg. Hier liggen tevens de parkeerterreinen. Zowel vanaf de A79, afslag Hulsberg, als vanaf de A76, afslag Nuth, geven borden de route naar Eventing Hulsberg