Boksen geeft zelfvertrouwen en vergroot doorzettingsvermogen  

 

De nieuwe Heerlense bokschool Mason&Gloves heeft zich in recordtijd ontwikkeld tot een heuse talentensmidse. Liefst zes jeugdige boksers van de school nemen op 9 en 10 juni deel aan het NK-jeugd in Rotterdam.  “Sinds ik met wedstrijdgericht trainen gestart ben”, hebben enkele jeugdige talenten zich écht explosief ontwikkeld”, glundert bokstrainer Pascal Heppenhuis.

Mason&Gloves aan de Akerstraat in Heerlen is in alle opzichten een aanwinst voor Parkstad. De door de aimabele Pascal Heppenhuis geleidde boksschool is binnen enkele maanden uitgegroeid tot een sociale draaischijf en bindt mensen van alle leeftijden. Opvallend is ook het groot aantal meisjes en vrouwen dat zwicht voor de boks kriebel.

“Met tennis had ik constant last van een pijnlijke heup, met boksen heb ik nergens last van”

 Zo ook Britte de Bueger, uit Bekkerveld. De telg uit een zeskoppig gezin had aanvankelijk thuis wat uit te leggen toen ze op boksen ging. Ik heb vroeger aan dansen gedaan en daarna heb ik getennist. Bij boksen denken mensen vaak nog altijd aan mensenslachting en louche figuren. Die tref je hier echter beslist niet aan. De sfeer is fanatisch en ook echt geweldig vind ik de respectvolle omgang met elkaar in deze sport.

Boksen is ontzettend zwaar, soms zie je echt zwarte sneeuw. Maar na een training ben ik altijd best trots dat ik het heb volgehouden. Ik kan me in deze sport ook heerlijk uitleven.  Vooral het snelle voetwerk is me op het lijf geschreven. Met tennis had ik constant last van een pijnlijke heup. Met boksen heb ik nergens last van. Echt top!

Dat blijkt ook tijdens een sparringpartij. Britte de Bueger danst lichtvoetig door de ring en verandert pats-boem in een stoere krijgsvrouw. Na het afronden van het Bernardinuscollege wil ik in de landmacht gaan of een fysiotherapie studie gaan volgen daar ben ik op dit moment nog niet helemaal uit zegt de achttienjarige Heerlense.

“Britte is de afgelopen maanden explosief gegroeid. Zowel als bokser alsook als persoonlijkheid”, zegt Pascal Heppenhuis. Ze heeft de smaak echt te pakken gekregen en gaat me nu zelfs assisteren als trainer. Ze gaat een keer per week een training verzorgen.” De vraag of ze in de verre toekomst mogelijk ooit voor een grote titel gaat boksen ontwijkt Britte met een innemende glimlach. Het is nog veel te vroeg om daarover te speculeren. We gaan nu eerst met een groep jeugdige boksers van Mason&Gloves onze eerste wedstrijdervaring opdoen.” Nee, ik ben nog niet zenuwachtig. Maar dat verandert mogelijk in Rotterdam. We zullen zien. Bang ben ik hoe dan ook niet. Ik ben inmiddels overtuigd van mijn eigen kunnen.”

Foto-onderschrift:  Zes talenten van de Heerlense boksschool  Mason&Gloves treden in de startersklasse in de ring bij het NK Jeugd boksen in Roterdam. Trainer-coach Pascal Heppenhuis duidt ze als volgt:   Sam (17) is een grote zwaargewicht, die echt een gruwelijk harde rechterhoek heeft. Hij is met dertien begonnen met boksen. Hij bokst in de klasse onder 91 kg.

Amy: Al zeer geruime bezig met de bokssport en nu de stap gaat zetten naar het echte werk als wedstrijdbokser. Ze kan goed omgaan met de druk die een tegenstander kan inzetten. Goed in de counter, met een verbluffende leverstoot.

Colin: De mini Hitman. Heeft een mooie stijlvolle techniek, de Heerlense Ricky Hatton. Hij is elf jaar en super gedisciplineerd.

Oury: De razendsnelle parel, door zijn beweeglijkheid houdt hij van het spel met de bijnaam ‘sweet science’ wél raken, maar niet geraakt willen worden.

Steffanie: Harde werker, die door haar ijzersterke mentaliteit wel eens kan gaan verrassen in Rotterdam.

Britte: Is een sierlijk bewegende bokser, die met zeer explosieve stoten verrassend uit de hoek komt.

 

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie