Hoofdmenu

VIA BELGICA “EN ROUTE”

Zes ambtenaren van de gemeente Heerlen fietsen van 22 tot en met 25 mei 2018 een deel van de “Via Belgica”. De Via Belgica is de moderne naam van de oude Romeinse route die het Romeinse Colonia Claudia Ara Agrippinensium (Keulen), gelegen aan de Rijn, met de Noord-Franse kust verbond.

De komende week starten Joep, Pascal, Jos, Sjef, Wim en Bram, Pedalia Versaturi Te Salutant “ zij die gaan fietsen”, met hun fietstocht over de Via Belgica. Vanuit het Franse Boulogne-sur-Mer trekken ze langs het spoor van de heerbaan die de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden hebben aangelegd.

Op 25 mei a.s. doet Pedalia Versaturi Te Salutant Derlon Hotel Maastricht aan. Hier zullen ze om 12.00 uur worden ontvangen door Sione Götte, directeur van het Derlon Hotel Maastricht. De heren zijn bereid de pers te woord te staan over de ervaringen die zij onderweg hebben opgedaan. Derlon Hotel Maastricht biedt de bezoekers “puls” aan. Puls is een Romeinse “eintopf” van groene spelt- of bonenmeel welke door Chef Kok Marcel Klein op smaak zal worden gebracht.

De fietsers roepen geïnteresseerden op om het laatste stuk van Maastricht naar Heerlen mee te fietsen. Het vertrek op 25 mei a.s. staat gepland om 13.00 uur. Sione Götte zal het vertreksignaal blazen, op een ‘authentieke’ Romeinse tuba. Via enkele tussenstops in Meersen, Valkenburg en Voerendaal vervolgen zij hun weg door het Zuid Limburgse landschap naar Coriovallum, Romeins Heerlen. Ook Heerlens wethouder Jordy Clemens, wethouder Remy Meijers, en gedeputeerde Hans Theunissen en vrienden van Via Belgica hebben aangekondigd de laatste tranche mee te fietsen.

Sione Götte, Directeur Derlon Hotel Maastricht: “deze ontvangst onderscheidt het karakter Derlon. In onze evenementenlocatie Via Belgica (gelegen in het souterrain van het hotel) zijn de resten te bewonderen van het Romeinse vierde eeuwse castellum, van een tweede eeuws heiligdom. Hoe bijzonder, een heiligdom geschikt voor uw lunch, diner of evenement.”

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock