FC Hoensbroek 1 – VV Chevremont 1: 1-3(0-2)

Scoreverloop: 12e min. 0-1 Tim Blättler, 30e min. 0-2 Rodney Klinkenberg, 67e min. 0-3 Tim Blättler en 89e min. 1-3 Swen Cornelissen.

Het zal voor FC Hoensbroek een zeer moeilijke zaak worden, om zich alsnog te handhaven in de 1e klasse. Door de nederlaag tegen Chevremont en het gelijke spel van Venlosche Boys is de Hoensbroekse ploeg wederom hekkensluiter. Zowel Hoensbroek, als Venlosche Boys en Wilhelmina’08 hebben 23 punten. Hoensbroek heeft verreweg het slechtste doelsaldo en moet dus hopen op puntenverlies van 1 van beide ploegen. Zelf dient het dan nog af te rekenen met De Valk. Nacompetitie is dan nog het hoogst haalbare, om degradatie te ontlopen.

Al binnen vijf minuten kwam de thuisploeg goed weg, toen een vrije trap van Tim Blättler maar rakelings over het Hoensbroek-doel verdween. In de 12e minuut was de 0-1 desondanks een feit. Doelman Jeffrey Boon verdedigde wel erg onzorgvuldig uit, waarna Tim Blättler dit cadeautje wel erg graag uitpakte en simpel voor de voorsprong zorgde. Niet veel later was Chevremont wederom dicht bij een doelpunt. Gelukkig voor Hoensbroek zeilde het schot van Daniël Meijer slechts naast. Na een half uur spelen stond toch de 0-2 op het scorebord. Daniël Meijer kreeg wel heel erg gemakkelijk de vrije doorgang, waarna het voor Rodney Klinkenberg een koud kunstje was om de bal binnen te tikken. Vijf minuten later mocht FC Hoensbroek wederom van geluk spreken, dat de schade niet nog groter werd. Een prima inzet van Brian Jacobs ging maar rakelings over. Hoensbroek kon er amper iets tegenover stellen. De ploeg leek lusteloos en speelde zonder vertrouwen. Toch had het niet veel gescheeld, of de aansluitingstreffer was op slag van rust een feit geweest. Maar de prima kopbal van Oene Boonstra werd attent gekeerd door doelman Mark Voss van Chevremont.

In de 2e helft leek de ploeg van Roger André ietwat meer uit haar schulp te kruipen. Zo verdween een volley van Swen Cornelissen maar net over het doel van de gastenploeg. Een paar minuten later had aan de andere kant ook de 0-3 op de teller kunnen staan. Elko Doven speelde de bal opeens in de voeten van Rodney Klinkenberg. Normaal gesproken weet Klinkenberg met dit soort kansen wel om te gaan, maar Hoensbroek-doelman Jeffrey Boon redde bekwaam. Halverwege de 2e helft had voor Chevremont de bal wel misschien op de stip gelegd kunnen worden. Maar scheidsrechter de Graaf zag in het duel tussen Jeffey Boon en Mickey Knarren geen strafschop en liet gedecideerd doorspelen. Niet veel later was de 0-3 toch een feit. Tim Blättler soleerde eenvoudig door de Hoensbroek-defensie en tikte vervolgens de bal beheerst langs doelman Boon.

Hierna ging FC Hoensbroek nog met de moed der wanhoop op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar verder dan enkele speldenprikjes via Randy Queadackers, Swen Cornelissen en Dennie de Vries kwam de ploeg niet. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg alsnog tot scoren. Glenn Biesmans zag zijn inzet gekeerd worden door Mark Voss, waarna de rebound wel aan Swen Cornelissen besteed was: 1-3. Het doelpunt kwam voor Hoensbroek echter te laat.

Nu op weg naar de laatste strohalm. Winnen van De Valk en hopen dat zowel Venray, als ZSV hun sportieve plicht zullen vervullen.