Hoofdmenu

Trailer Lucky is te zien in het Filmhuis de Spiegel

Verenigde Staten, 2017 / 88 minuten

Regie: John Carroll Lynch

Met: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingstone e.a.

 

 

Donderdag 24 mei / 20.00 uur    TICKETS

Vrijdag 25 mei / 20.00 uur          TICKETS

Zaterdag 26 mei / 20.00 uur       TICKETS

Zondag 27 mei / 14.00 uur          TICKETS

★★★★ Fimlvandaag.nl – “Een waardige zwanenzang
★★★★ Cinemagazine.nl – “Lucky is de showcase én het hartverwarmende afscheid van de geweldige Harry Stanton
★★★★ Filmtotaal – “Lucky is voornamelijk de show van Harry Dean Stanton, en een waardig afscheid van de acteur

 

Ode aan de acteur Harry Dean Stanton, die een paar maanden na de opnamen is overleden op 91-jarige leeftijd. Een filosofische en originele film, met een goede cast en een simpel verhaal.

We volgen de hoofdpersoon Lucky, een negentigjarige in zijn dagelijkse routines. Iedereen kent hem in het zonnige stadje in Arizona. Er gebeurt niet veel vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet.

Interessante karakters stoten op elkaar en maken samen een verhaal over het leven. Lucky is cynisch, eigenzinnig, maar ook goudeerlijk. Hij is altijd en overal op zoek naar de essentie van de dingen. Hij zal ontdekken dat alles eens zal verdwijnen, dat de ‘ziel’ niet bestaat. De term atheïst valt nergens in de film, maar je zou Lucky een atheïst kunnen noemen. De nadruk ligt niet op categorieën en labels, maar op Lucky?’s menselijkheid. Als we oud zijn en we onze dood onder ogen moeten zien, worden onze dromen en illusies ons ontnomen. We kijken naar een wereld zoals we die op dat moment zien. Al het andere heeft de tijd opgeslokt. Een waardig afscheid van Harry Dean Stanton.

Naast acteur was Stanton ook zanger. We kennen hem als acteur in Paris, Texas, maar hij zong ook een Mexicaans lied voor de soundtrack. Al in Cool Hand Luke (1967) was hij zingend te zien. Ook in Lucky zingt hij, en dat vormt het hoogtepunt van de film. Hij zingt op een feestje een oud Mexicaans liedje en krijgt applaus van de gasten. Het is een laatste, ontroerend optreden van een oude man, zoals de film Lucky dat ook is. En aan het eind loopt Stanton dan natuurlijk de woestijn in.

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Foto Lucky_banner/Filmhuis de Spiegel