Hoofdmenu

KAMPIOEN WIJNANDIA ONTVANGT RUNNER-UP KVC ORANJE

Van de 25 wedstrijden, die tot nu toe in de competitie zijn gespeeld, heeft Wijnandia er 23 gewonnen. Slechts 2 keer moest de ploeg van trainer Kevin Nowacki een gelijkspel toestaan aan de opponent. WDZ en RKTSV waren de gelukkige. De logische consequentie zijn 71 winstpunten. De meest scorende ploeg in 4B ook tot op heden (85), het team met de minste tegendoelpunten (15). Cijfers een kampioen meer dan waardig, cijfers waar je mee thuis kunt komen. Die ploeg, Wijnandia ontvangt komende zondag, in de laatste speelronde van de reguliere competitie, promovendus KVC Oranje uit Kerkrade.
De beide ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen in Bleijerheide. De ploeg van Kevin Nowacki, niet zo heel lang geleden nog als speler actief voor KVC Oranje, won met 3-0. Ietwat geflatteerd die overwinning, maar zeker wel verdiend. De ploeg uit Wijnandsrade is, zo blijkt uit het vorenstaande, nog steeds ongeslagen en zal die status ook in de laatste wedstrijd willen behouden. Het staat immers heel fraai op je conduitestaat als je jezelf ongeslagen kampioen kunt noemen. Barcelona bijvoorbeeld is het (net) niet gelukt.
Dan KVC Oranje. De ploeg van Paul van Putten heeft de nacompetitie gehaald, zo veel is zeker. Volgens de huidige stand in 4A en 4B volgt in de eerste ronde van het toetje een uitwedstrijd bij SVME uit Eijsden. Mocht die ploeg in de laatste speelronde Haslou, nu koploper in 4A, voorbij gaan en kampioen worden, dan moet KVC Oranje op bezoek bij Haslou (in Elsoo). Tenminste, als KVC Oranje de derde plek in 4B niet verlaat en alsnog tweede wordt. Wat er dan gebeurt laten we hier nog even onbesproken.
KVC Oranje zal in ieder geval met een goed gevoel aan de nacompetitie willen beginnen. Dat betekent ook dat men in Wijnandsrade een resultaat zal willen neerzetten. Zoals eerder beschreven, Wijnandia zal het ongeschonden blazoen intact willen houden. Wat zeker is dat er twee ploegen tegenover elkaar komen te staan met, de cijfers van beide teams spreken boekdelen, heel veel scorend vermogen. Er is geen enkele reden om te denken dat dit in de onderlinge confrontatie niet te zien zal zijn. Aantrekkelijk voetbal, wellicht een spektakelstuk, ook al staan er geen echte belangen meer op het spel,ligt dus in de lijn der verwachting.
Het duel in Wijnandsrade, in Sportpark Burgemeester Cortenraad, aan de Swierderkerkweg, komende zondag, begint om14.30. Wijnandia en KVC Oranje heten u graag welkom.
Over belangen gesproken: KVC Oranje 2, de ploeg van trainer Baas Stofberg, gaat komende zondag op bezoek bij RKMVC 2 in Mechelen. Dat duel begint om 11.00 uur. Als oranje-wit wint, zet het een grote stap richting kamioenschap.
Overigens, de kampioensreceptie van Wijnandia is op vrijdag 1 juni, in Café I Gen Dörp in Wijnandsrade, van 20.00 tot 21.00 uur.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)