Zaterdag 26 mei is het weer genieten geblazen in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg.        

Vol verwachting wacht Heksenberg/Pronsebroek e.o. op haar 3e  Lente Festijn                                                                                                                                                                    

Zaterdag 26 mei staat, vanaf 14.00 uur, de wijk Heksenberg/Pronsebroek e.o. geheel in het teken van haar 3e Lente Festijn. Dit in het kader van de sociale cohesie en  uiteraard onder organisatie en auspiciën van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek. Genoemde Stichting wordt gevormd door Callie Steijaert (voorzitter/secretaris/PR), Frans Westen (penningmeester) en de algemene bestuursleden Anita Prijkel en Edie Bleimuth. Natuurlijk vindt het Lente Festijn 2018 plaats in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84.

Om weloverwogen redenen zal deze 3e editie echter bestaan uit twee geweldige activiteiten t.w. ’s middags uitsluitend voor senioren/bejaarden en ’s avonds voor overige inwoners van de wijk, maar ook voor alle inwoners uit de omringende wijken. Iedereen is op deze avond van harte welkom. Dus dit jaar geen kinderactiviteit. Voor hen zal in 2019 weer een grootse activiteit gehouden worden. Het 3e Lente Festijn 2018 (let op) begint om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur). Vanaf 20.00 uur vindt dan, voor alle overige wijkbewoners en aanverwante wijken een gezellige muzikale avond plaats.

Het programma voor dit jaar 2018 ziet er dan ook als volgt uit: van 14.00 tot 18.00 uur in Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg voor alle wijksenioren op en top entertainment verpakt in de WDR 4 schlager show. De bekende en gesettelde artiesten Micke Düse, Max Kaiser (tevens DJ), Walter Ego en Claudia Ansel zullen de wijk senioren een aantal uren muzikaal veel plezier bezorgen (zie poster). Overigens maakt de in Heksenberg wonende Resie Otten .o.m. voor optredende zangeres Claudia Ansel de artiesten kleding. Uiteraard is de entree gratis en bij binnenkomst wacht de senioren een gratis kop koffie/thee en een stuk vlaai. In de loop van de middag zullen nog gratis hapjes geserveerd worden. Overige te gebruiken consumpties kosten slechts € 1,50.

Overigens komt tijdens de seniorenmiddag hoog bezoek naar het Lente Festijn. Het ligt in de bedoeling dat waarnemend-burgemeester Emile Roemer van Heerlen ook zijn opwachting zal maken. De toezegging hiertoe is via zijn secretaresse gedaan aan de organisatie. Maar ook nieuwe Heerlense wethouder Adriane Keulen zal het Lente Festijn met een bezoek vereren. Zij heeft immers o.a. Buurtgericht Werken (waaronder dus ook Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek toe behoort) in haar portefeuille. Maar ook buurtregisseur Buurtgericht Werken voor wijk Heksenberg/Pronsebroek t.w. Susan Hurenkamp zal, zo vernemen we, even het Lente Festijn komen bezoeken. Kortom, het Lente Festijn Heksenberg/Pronsebroek kan bogen op ruime gemeentelijke belangstelling.

Voor senioren/bejaarden is het, om organisatorische reden, zeer gewenst om zich vooraf aan te melden bij bestuur Stichting Wijkraad t.w. Callie Steijaert (045-5216024 of 06.53510239), Frans Westen (06.36463141), Anita Prijkel (045-5231522), Edie Bleimuth (06.23073184).

Het avondprogramma, uiteraard ook met gratis entree en consumptieprijs eveneens € 1,50 start om 20.00 uur met muziek door het orkest duo Reality welk orkest al de nodige reputatie geniet van haar muziekverzorging tijdens de maandelijkse te houden dansavonden in Gemeenschapshuis Heksenberg. Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek heeft tevens zorg gedragen voor enkele muzikale optredens.

Voor het voetlicht zullen dan optreden de meer als bekende Heksenbergse zanger/entertainer Sám Smits en zal “de grote Duitse zanger Heino” (alias Guus Mengelers) eveneens zijn opwachting maken. Kortom, zowel ’s middags als ’s avonds is het dus weer genieten geblazen in Heksenberg-Pronsebroek.

 

 

 

 

 

Geef een reactie