Vandaag wachtte het laatste duel van de in de reguliere competitie. Er moest gespeeld worden in en tegen Geldrop. Zowel Bekkerveld als Geldrop hebben zich reeds voor de nacompetitie geplaatst. Beide ploegen moeten 31 mei weer tegen elkaar kruisen. De vraag is echter is dit in Heerlen of wordt deze wedstrijd ook in Geldrop gespeeld. Bekkerveld moest winnen om de wedstrijd op 31 mei in Heerlen te laten plaatsvinden.

De mannen van Cooky Voorn waren gebrand om deze missie te behalen. Op een broeierig en warm Sportpark De Kievit floot de leidsman om half drie voor het eerst op zijn fluitje. De wedstrijd begon aan beide kanten afwachtend, Geldrop speelde wat beter en verzorgder spel dan Bekkerveld. Echter de uitvallen van Bekkerveld waren gevaarlijk zo kopte Thommie een voorzet van Demsey over en schoot Wouter vanuit de 2e lijn rakelings over het doel. Voor het doel van Rik Klyn waren ook enkele hachelijke momenten, maar gelukkig wist Geldrop niet te scoren.

Na 45 minuten floot de leidsman voor het rustsignaal, iets waar beide teams hard aan toe waren gezien de warme omstandigheden.

In de tweede helft schoot Bekkerveld uit de startblokken, binnen een minuut kreeg het een hoekschop. Thommie Vluggen gaf de bal voor en Dimitri Orbons werkte de bal geheel vrijstaand bij de 2e paal naar binnen. Een 0-1 voorsprong voor de blauw-witte zebra’s. De vreugde was dan ook groot. Bekkerveld bleef nu goed voetballen, Dit resulteerde tien minuten na de openingstreffer het tweede doelpunt. Erwin Hermans schoot de bal vanuit de 2e lijn tegen de paal, via de keeper van Geldrop belandde deze in het doel. Wat een weelde, 0-2 voor Bekkerveld met nog 35 minuten te gaan. Geldrop bracht een extra aanvaller en ze wilden graag snel de aansluitingstreffer maken, om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hoewel Geldrop aandrong dwong het geen echte kansen af. Echter na 68 minuten spelen kreeg Geldrop een hoekschop, deze werd niet goed door Bekkerveld weg gewerkt, Geldrop wist hier raad mee en bracht de spanning volledig terug 1-2.

Geldrop geloofde er weer in en Bekkerveld werd teruggedrongen. Er werd echter voor elke meter gevochten. Ondertussen pakten zich donkere wolken samen boven het sportpark, dit leidde tot een fikse onweersbui. De scheidsrechter was genoodzaakt om tijdelijk te staken. De mannen zochten het kleedlokaal op. Door Cooky Voorn werd de neuzen weer dezelfde richting ingezet en werd het strijdplan voor de laatste 15 minuten besproken.
Echter na de hervatting lag de bal 30 seconden later in het netje achter Rik Klyn. Onoplettendheid in de Bekkerveld defensie, zorgde ervoor dat de spits van Geldrop ongehinderd in kon schieten. Het was ineens 2-2 en met deze stand moest Bekkerveld de donderdag weer naar Geldrop.
Trainer Voorn bracht spits Senne Thijssen in. Deze speler van Jo-17 maakte hiermee zijn debuut in het 1e elftal. Het onweer bleef boven het complex hangen en in de 82e minuut floot de goed leidende scheidsrechter weer voor een onderbreking. Bekkerveld zat verslagen in het kleedlokaal, maar besloot nog eens de mouwen op te stropen. Joep op de Kamp werd naar voren gestuurd om zo toch nog de overwinning uit het vuur te slepen. In de 88e minuut bracht Thijmen van Iersel de bal in de 16 bij Joep. Joep bedacht zich geen moment en schoot de bal binnen. Een ontlading van vreugde bij spelers, staf en supporters van Bekkerveld. Een 2-3 voorsprong!

Hierna ging Geldrop weer drukken, maar de defensie gaf nu geen krimp meer. Een knappe overwinning van de blauw-witten.

Als gevolg hiervan mag Bekkerveld donderdag om 20.00u spelen in eigen huis. Kom onze mannen in deze spannende 1e ronde van de nacompetitie aanmoedigen op Sportpark A Gene Bek