Deze zondag was het dan zover: De wedstrijd tegen Drunen. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden, omdat Drunen altijd met veel druk naar voren speelt en omdat op zandveld spelen niet echt ons ding is… Maar wij hoopten natuurlijk om met drie punten naar huis te gaan!

Wij begonnen met bal in het begin van de wedstrijd en waren van plan om meteen richting de cirkel van Drunen te gaan hockeyen. We begonnen sterk en ondanks een paar mislukte passes, vonden we elkaar goed en speelden we prima rond. Onze achterspelers konden de ballen redelijk makkelijk naar voren spelen en we creëerden mooie aanvallen. Maar na een ongelukkig eigen doelpunt stonden we opeens met
1-0 achter. Dit was zonde, maar wij lieten onze kopjes niet hangen!

Ons eerste doelpunt hing in de lucht na weer een aantal mooie aanvallen en zelfs een paar slagen op doel. En ja hoor: Nadat de keeper de slag van Meike nog net kon houden, speelde Joëlle de bal nog het doel in: 1-1! Dit gaf ons weer extra moed en we gingen door met ons goede samenspel.

In de rust werd ons verteld dat we goed aan het spelen waren en dat we eigenlijk had voor hadden kunnen/moeten staan. We moesten door gaan met aanvallend spelen en dan zouden de doelpunten vanzelf wel gaan vallen. Dit waren wij dus ook van plan te gaan doen.

En dit loonde, want na weer een mooi opgebouwde aanval speelde Laura de bal naar Kaja, die vrij op de cirkelrand stond. Vervolgens sloeg Kaja de bal hard en goed geplaatst in de lange hoek. 1-2 voor ons! Hierna ging Drunen meer druk zetten en daardoor raakten wij een beetje uit ons spel. Want we kwamen weer gelijk te staan, nadat iemand van Drunen de bal voorgaf naar de tweede paal. Lieneke had de bal nog bijna van de lijn gehouden, maar hij ging er toch in.

Wij gingen voor de winst, dus we speelden gewoon ons spel weer. Maar helaas kregen we een strafcorner tegen. En na een nogal aparte beslissing van de scheids stonden we na deze strafcorner met 3-2 achter. Dit was echt balen en met nog anderhalve minuut te gaan waren we een beetje uit het veld geslagen. Maar we hebben ons hierover heen gezet en zijn er de laatste minuut nog vol voor gegaan. En dat was maar goed ook, want Meike speelde een mooie backhand de cirkel in die Esmée vervolgens scoorde. Waarmee we met een verdiend gelijk spel terug naar huis konden gaan.