Hoofdmenu

Laatste competitiewedstrijd Bekkerveld VR1. Seizoen 2017-2018.

 

Zondag, 27 mei 2018 de laatste competitiewedstrijd in het gehele amateurvoetbal. Zo dus ook voor de zebra’s die naar HRC’14 In Rossum afreisde. Er waren maar 12 spelers beschikbaar voor deze wedstrijd en zodoende moest deze groep het “karwei “proberen te klaren. Op een natuurgras veld moest de wedstrijd gespeeld worden met een zeer matige kwaliteit van gras, ongelijk, hard en hobbelig. Bekkerveld startte furieus en de thuisclub had nauwelijks een antwoord gevonden of de bal lag op de stip. Een prima diep gespeeld bal vanuit het midden richting Maxime die de kortste weg naar het doel zocht, doch haar veel belovende aanval werd te niet gedaan door een verdediger van de thuisclub die een overtreding op haar beging scheidsrechter wees resoluut naar de stip en er stonden pas 6 minuten op de klok toen Lisa van de Ven de strafschop feilloos inschoot.

Het 4-4-2 systeem van Bekkerveld was voor de thuisclub moeilijk te corrigeren en zij kregen nauwelijks vat op het spel. Doch gaande wedstrijd probeerde de thuisclub de bakens te verzetten

En dat resulteerde ook in een strafschop (35E) omdat Ilke de aanvaller van HRC binnen de lijnen van het strafschopgebied het scoren onmogelijk maakte door een overtreding te maken de toegekende strafschop werd benut 1-1. HRC drong nu iets meer aan want Bekkerveld was even de organisatie kwijt in het team wat voor het rustsignaal weer redelijk functioneerde ruststand:1-1.Tijdens de pauze werd er in een goed overleg de mogelijkheden besproken en kwam er een gemotiveerde en getergde groep meiden van Bekkerveld terug op het speelveld wat inmiddels alle kwaliteit aan degelijkheid had verloren door de hevige regen. Gaande de tweede helft liet men zien dat je SAMEN het een en ander kan bereiken, hard werken voor en met elkaar met daarbij twee snelle spitsen Alysia en Maxime die voor de nodige onrust zorgde aan de zijde van HRC’14. Goed genomen vrije schoppen door Chantal en Noortje brachten met regelmaat de twee spitsen. HRC’14 was nog twee keer gevaarlijk een goed genomen vrije schop van buiten het strafschopgebied ketste tegen de paal(geluk)

Maar de werklust van de twee spitsen werd beloond toen vanuit het midden een bal diagonaal richting Alysia werd geplaatst en die als geen ander haar tegenstander achter zich liet en de uitkomende doelverdediger verschalkte met een droge knal over de grond in het doel een verdediger van HRC’14 probeerde dit nog te repareren doch tevergeefs de goaltjes dief (Alysia ) had haar gram gehaald 1-2 in het voordeel van Bekkerveld. In de slotfase drong HRC’14 aan op de gelijkmaker doch de degelijke verdediging van Bekkerveld met Kyona, Noortje Lindsey en Soraya gaven geen krimp.

In d slotminuut hielden wij (Bekkerveld) de adem even in toen vanaf de rechterflank de bal keihard werd ingeschoten op het doel van Ilke die met een fantastische reactie dit gevaar ongedaan maakte De “koek “was op en Bekkerveld VR namen de drie punten mee naar Heerlen. Prima prestatie van een collectief met de juiste instelling en bijbehorende inzet van allemaal. Het seizoen werd met een prima resultaat afgesloten

Foto Maureen Hamers