Schaesberg vrouwen eindigen als 2e  met plaatsing voor  de nacompetitie.

Met een 8-2 overwinning op Helden sloten de Schaesberg vrouwen de reguliere competitie af. Hiermee werd een prachtige tweede plaats behaald, een punt achter de kampioen.

De vrouwen waren al zeker van de nacompetitie maar door de overwinning van gisteren kreeg deze toch ook nog meer glans.

Het scoreverloop doet vermoeden dat het een walk-over was hetgeen  beslist niet het geval was. De dames stonden in de Eco-stand. Met zo min mogelijk energie het maximale eruit halen.

Maar dat werkt in voetbal toch niet zo. Na 10 minuten werd de ban gebroken door Lois die de 1-0 binnen liep. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd die vooral gekenmerkt werd door veel fouten en slordig spel. Helden was zeker niet de mindere en probeerde met enkele goede aanvallen voor gevaar te stichten.

In de 29e minuut kreeg Schaesberg een hoekschop die werd afgeslagen. Ivana Erens bracht de afvallende bal direct weer bij Wendy de Vries en haar afgemeten voorzet werd door Lois binnen gekopt. 2-0. Maar vlak voor rust maakten Helden via hun beste speelster en aanvoerdster de 2-1`.

Meteen na rust leek Melanie de wedstrijd definitief te beslissen met haar 3-1. Maar wederom slordig spel betekende de aansluiting 3-2. De wedstrijd was van een matig niveau. Een lang seizoen  begint zijn tol te eisen.  Vanaf de 70 minuut was het Schaesberg dat binnen enkel minuten definitief afstand nam van Helden. Tussen de 70e en 77 minuut scoorden Melanie, Sylvana, Vera en 2x Kim waardoor de stand op 7-2 kwam.  Helden vond het wel goed geweest en drong nergens meer aan. Kim schoot uiteindelijk de eindstand van 8-2 op het bord.

Een uitstekend seizoen is ten einde met een prachtige 2e plaats in de competitie. Nu de nacompetitie. Hoe lang gaat deze duren? een wedstrijd, twee? of volgt er nog een spannende finale dag.

Benieuwd wie de tegenstander wordt. Na zondag weten we meer.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.