Lente Festijn Heksenberg een prachtig verlopen evenement

 

 Ook wnd. burgemeester Emile Roemen, wethouder Adriane Keulen en buurtregisseur Susanne Hurenkamp Heerlen genoten zichtbaar

De wijk Heksenberg/Pronsebroek stond afgelopen zaterdag in het teken van het 3e gehouden Lente Festijn 2018, welke plaats vond in Gemeenschapshuis Heksenberg  Hei Grindelweg. Dit onder auspiciën en geweldige organisatie van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek welke gevormd wordt door Callie Steijaert (voorzitter/secretaris), Frans Westen (penningmeester) en de algemene bestuursleden Anita Prijkel en Edie Bleimuth. Uiteraard werd de organisatie ook ondersteund door een aantal vrijblijvende vrijwilligers. Ondersteuning door vrijwilligers is immers bij iedere organisatie onontbeerlijk, zo ook dus bij dit Lente Festijn 2018 in deze Heerlense wijk.

Voorafgaande aan de daadwerkelijke uitvoering van dit Lente Festijn was door de organisatie de zaal van het Gemeenschapshuis op werkelijk schitterende wijze versierd, c.q. opgesmukt. Een “juweelstuk” op deze dag en daar was het iedereen dan ook mee eens. Een prachtig gezicht bij het binnenkomen in de zaal. Overigens was dit 3e gehouden Lente Festijn in twee dagdelen onderverdeeld. ’s Middags voor de senioren uit de wijk en ’s avonds voor alle overige bewoners van Heksenberg/Pronsebroek en omstreken.

 

De (gratis)-seniorenmiddag was een aaneenschakeling van een geweldig muzikaal entertainment programma onder presentatie van Stichting Wijkraad voorzitter Callie Steijaert i.s.m. met DJ. Max Kaiser. De senioren werden bij binnenkomen getrakteerd op gratis koffie en vla en vervolgens in de loop van de middag ook nog op warme en koude hapjes. Een bijzondere aangelegenheid tijdens deze seniorenmiddag was ongetwijfeld het bezoek van wnd. burgemeester Emile Roemer, wethouder Adriane Keulen en Buurtregisseur Susanne Hurenkamp van Heerlen. Hoog gemeentelijk bezoek dus.

Dat alle Heksenbergse aanwezigen bijzonder ingetogen waren met de aanwezigheid van het gemeentelijke gezelschap bleek dan ook overduidelijk. De ongedwongen en joviale toespraak, ook een beetje inhakende op de “gekscherende” opmerking van de presentator Callie Steijaert dat hij, gezien het heel warme weer, nog zou moeten gaan zwemmen in zijn woonplaats Sambeek, gezien het feit dat hij eerder als voorzien naar Heksenberg was gekomen, maakte veel indruk. Zonder twijfel stal wnd. burgemeester Emile Roemer de harten van alle aanwezigen. Ook zijn lof uiting aan het adres van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek voor de wijze waarop zij de senioren, in het kader van de sociale cohesie, een dergelijk evenement bieden werd ook zeer gewaardeerd. Uiteraard kreeg hij ook een bos bloemen aangeboden. Hoewel zijn vrouw er niet bij was ontlokte deze geste bij de heer Roemer de opmerking: “daar kan ik mee thuis komen”. De zogenaamde “kers op de taart” was ook het gegeven dat de burgervader vervolgens spontaan tussen de senioren ging zitten om een gesprek aan te knopen. Dit sierde de wnd. burgervader van Heerlen zeer.

Stichting Wijkraad had, nog in aanwezigheid van de wnd. burgemeester, een bloemenverrassing voor de aanwezige, maar niets vermoedende heer Leon Klinkers van Heksenberg. De heer Klinkers kreeg immers op 26 april, jawel hoor…. door wnd. burgemeester Emile Roemer, in kasteel Hoensbroek de Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Prachtig toch.

Maar ook buurtregisseur Susanne Hurenkamp van Buurtgericht Werken werd niet vergeten. Zij is immers voor Stichting Wijkraad en wijk vanuit de gemeente de belangrijke schakel. Zij mocht als dank dan ook een verdiend bos bloemen in ontvangst nemen. Heerlens nieuwe wethouder Adriane Keulen (OPH), met in haar portefeuille ook de post Buurtgericht Werken en Ouderenbeleid genoot, na haar op eigen wijze en zelfverzekerende gebrachte gloedvolle toespraak, intens van dit evenement. Vooral de aangebrachte in Lente sfeer aangebrachte versiering maakte indruk op haar. Ook zij kreeg een bos bloemen aangeboden, om vervolgens nog enige tijd te vertoeven in Heksenberg.

We zouden dit verhaal te kort doen als we niet zouden aangeven de geweldige muzikale impact die tijdens deze seniorenmiddag afgewerkt werd. Onderhoudend gezellig entertainment van hoge klasse onder de noemer WDR 4 Schlagerparade. Naast een goed en vooral vakkundig op dreef zijnde DJ Max Kaiser vielen de optredens van zangeres Claudia Ansel (ook beloond met een bos bloemen) en de zangers Micky Düse en Walter Ego bijzonder in de smaak. Tot grote tevredenheid van de aanwezigen brachten zij, zoals zo mooi gezegd muzikale en gezellige “schwung in de tempel”. Muzikaal topamusement was dan ook de mening van een dankbaar (senioren)-publiek. Kortom, de seniorenmiddag werd, ook dank zij de DJ en artiesten een groot succes.

In de avonduren stond op het programma een muzikale avond voor iedereen uit Heksenberg e.o. Ook een ongedwongen avond met geweldige muziek van het dansorkest duo Reality. Ook waren er geslaagde optredens van Guus Mengelers in de creatie van zanger “Heino” en (lokale)-zanger Sám Smits. Er was bovendien ruim de gelegenheid om een dansje te maken en daar werd dan ook veelvuldig van gebruik gemaakt. Mede door de aanwezigheid, waarvoor dank door de organisatie, van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein werd zelfs de polonaise gelopen. Kortom, organisatie 3e Lente Festijn 2018 Heksenberg/Pronsebroek mag met heel veel trots terugkijken op deze 26e mei waarmede veel goodwill gekweekt is.

Foto’s@ParkstadActueel/Pat Hoogeveen

 

Geef een reactie