Hoofdmenu

Zes minuten dromen van nacompetitie

Zes minuten lang mocht Weltania dromen van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Maar tegen Walram ging het in de slotminuten alsnog helemaal mis.
De belangen waren groot in Valkenburg. De thuisclub moest winnen om nacompetitie tegen degradatie te kunnen ontlopen, Weltania moest winnen om kans te houden op promotiewedstrijden. Omdat het duel wegens onweer zo’n half uur later begon, was om 16.15 uur – toen op de andere velden al was afgefloten – duidelijk dat Weltania bij winst de nacompetitie in zou gaan. Stand op dat moment: 2-2.
Het eerste doelpunt viel al na vijftien seconden. Een slechte terugspeelbal werd door de Walram-aanval afgestraft. Michele Meerburg stond op de goede plek om binnen te schieten. Nog binnen tien minuten was de stand alweer gelijk. Sander Theunissen stuurde Sebastiaan van Middegaal weg. Die ging in zijn eentje op de keeper af. Niet altijd een garantie voor succes, maar deze keer wel: 1-1. Na een half uur knikte Sjors van Velzen een op maat gesneden voorzet van Frank Teerling binnen. Tijd voor een drinkpauze. Opnieuw stond Weltania nog te slapen bij de hervatting. Luttele seconden later stond het via opnieuw Michele Meerburg weer gelijk.
De uitslagen op de andere velden waren dus gunstig voor Weltania. En toen Sjors van Velzen met zijn tweede kopdoelpunt van de middag voor de 2-3 voorsprong zorgde, leek het erop dat Weltania voor het eerst in de clubgeschiedenis mocht gaan spelen voor een plek in de tweede klasse. Die droom duurde precies zes minuten. Toen kantelde de wedstrijd volledig. Via invaller Kenneth Leunissen en opnieuw Michele Meerburg stond Walram opeens aan de goede kant van de score. Ook in Valkenburg wisten ze op dat moment dat alleen een overwinning telde om kans te houden op lijfsbehoud.
Na precies negentig minuten voetbal hield scheidsrechter De Haan het voor gezien na wat tumult op het veld. Feest in Valkenburg, in Welten wordt ondanks de kater teruggekeken op een succesvol jaar als promovendus. De competitie wordt afgesloten op een knappe vierde plek. Nu is het de kunst het eens langer dan twee seizoenen vol te houden in de derde klasse. Dat moet dan gebeuren zonder Loek Consten en Roel Brouwers, die afscheid namen als speler van het eerste elftal.

Tekst: Jo Born / Weltania

Archieffoto:©Parkstad Actueel / Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »