De eindpresentaties van de Jeugdtheaterschool Landgraaf zijn in volle gang. Theater Landgraaf bruist van activiteit. Komend weekend staat volledig in het teken van musicals. De musical B-groep speelt donderdag 7 en vrijdag 8 juni de romantische musical ‘Belle en het Beest’. De musical A-groep speelt zat 9 en zondag 10 juni de kleurrijke musical ‘Alice in Wonderland’.

 

Belle en het Beest Het sprookje ‘het meisje en het beest’ is een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, humor en prachtige muziek.

Het verhaal De mooie Belle komt terecht in het duistere kasteel van het verschrikkelijke beest. Door een vloek verandert ook zijn personeel (Pendule en Lumière) steeds meer in een klok en een kandelaar. Valt Belle voor de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest? En is het niet te laat?

‘Reeds nu zijn we trots op de 4 spelers (15 t/m 23 jaar) die er in geslaagd zijn dit verhaal van alle tijden neer te zetten!’, aldus de regisseuse Mira Beckers. ‘We (de spelers en ik) hebben  het verhaal teruggebracht tot de essentie; een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt. Voor de minder romantische zielen onder ons, wees gerust; er valt ook genoeg te lachen. Romantiek en humor blijken goed samen te gaan.’

Cast: Belle: Lieke Meijers, Beest: Dominick Fraisle, Lumière: Luca Brinkhoff en Pendule: Shirley Bak

Zangdocente: Karin Coenen, Dansdocent: Lloyd Russel

 

Alice in Wonderland

De musical A-groep bestaat uit 10 spelers in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar.

De regisseuse Mira Beckers heeft een eigen bewerking gemaakt van het verhaal van Lewis Carroll.  Naast teksttheater wordt er in deze voorstelling veel gezongen en gedanst.

De voorstelling is een snoepje voor het oog, niet alleen door de mooie grime (schminck) en kostuums, de vele rekwisieten, maar ook door het gebruik van Black Light.

Het verhaal: Het meisje Alice valt in slaap en belandt in een droomwereld: Wonderland. Op haar tocht door dit vreemde land komt ze merkwaardige figuren tegen met rare gewoontes.

Maar dan wordt ze door de waanzinnige Hartenkoningin beschuldigd van het stelen van taartjes en volgt er een bizarre rechtszaak. Hoe loopt dit af?

De cast: Naomi Welleman (Alice),  Britt Berns (Hartenkoningin, ensemble), Mirthe Fischer (Het Witte Konijn, ensemble), Melle Wachelder (rups, koning, ensemble), Noëlle Evertz (Gekke Hoedenmaker, Bloem, ensemble), Jordan Doornbos (Kaart, ensemble), Elyn Kamerman (Nu, Kaart, ensemble) Jasmijn van Lent (Hier, Kaart, Bloem, ensemble), Germaine Vaessen (Maartse Haas, Bloem, ensemble), Imko Brinkhoff (Hartenboer, Zevenslaper, ensemble)

Zangdocente: Karin Coenen, Dansdocent: Lloyd Russel

 

Beide musicals zijn geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. De entree bedraagt € 5,-.

Locatie: Theater Landgraaf : www.theaterlandgraaf.nl

Belle en ’t Beest: Aanvang donderdag 7 en 8 juni: 20.00 uur

Alice in Wonderland: Aanvang zat 9 juni: 19.00 uur/ aanvang zondag 10 juni: 14.30 uur

Reserveren: info@theaterlandgraaf.nl / tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur).

Tekst en foto’s Theater Landgraaf

Geef een reactie