Het project Eenzaamheid van start in Kerkrade-Oost en Kerkrade-Centrum

 

 

De gemeente Kerkrade investeert fors in de aanpak van eenzaamheid onder haar inwoners. Het probleem is erkend en de gemeente Kerkrade loopt voorop in de aanpak ervan.

Uit het laatste Burgeronderzoek is gebleken dat 16% van de Kerkradenaren zich vaak of soms eenzaam voelt. Het weinig of geen contact hebben met andere mensen (sociale eenzaamheid) springt hierbij het meest in het oog.

Wethouder Jongen (Wmo): “Door de Seniorenraad is het onderwerp eenzaamheid nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Wij hebben geld vrijgemaakt voor de aanpak van dit probleem”. Martin Simons, voorzitter van de Seniorenraad: “Te veel inwoners raken in een sociaal isolement, vooral bij ouderen is dit aan de orde”.

In de zomer van 2017 is de gemeente Kerkrade gestart met de aanpak van eenzaamheid in Eygelshoven en Chevremont. De aandacht is in eerste instantie gericht op de 65 plussers. Andere doelgroepen komen ook aan de beurt. De opgedane ervaringen worden nu ingezet voor een vervolg van het project in Kerkrade-Oost en Kerkrade-Centrum.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie