RKHBS heren 1 uitgeschakeld voor promotie naar 3de klasse

Door een goede 4de plek op de eindranglijst van klasse 4B mocht RKHBS aantreden in de nacompetitie uit tegen de potentiele degradant uit 3A te weten RKVVM uit Margraten. Op deze zonnige namiddag waren een behoorlijk aantal toeschouwers afgekomen op dit affiche, en deze kregen een heel spannende en sportieve pot voetbal voorgeschoteld.

In het eerste deel waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en konden geen echte kansen genoteerd worden. Na een kwartier kreeg de thuisploeg een eerste kans waarbij spits Noel Mingels goed aflegde op de linksbuiten, die maar net over schoot. Even later viel er nog een kans te noteren voor VVM na een verdwaald schot vanaf links dat plots op het hoofd van de rechtsbuiten viel die echter niet veel richting kon geven aan het leer. Na 20 minuten leek RKHBS op voorsprong te komen. Brian Amkreutz zette voor de tweede keer aan voor een solo, kwam in de 16 meter en werd hier tegen de grond gewerkt: strafschop. Tegen alle voetbalwetten in nam Brian zelf de pingel en schoot door het midden recht op de doelman waardoor deze uitgelezen kans verloren ging.

Ook RKVVM deed van zich spreken en dan met name als de aanvallen gingen via mid-mid Habets die een puike partij speelde. Deze vond na een half uur de rechtsbuiten, die maar net voorlangs het doel van Toine Diederen schoot. Ondertussen bleven Bram Bemelmans en Mick Mijnes een plaag voor de verdediging van RKVVM. Beiden konden maar met moeite tegen gehouden worden en de tegenstander van Mick Mijnes moest dit ook met geel bekopen nadat Mick hem voorbij was richting doel (doorgebroken speler?). Even voor rust vond Bram Bemelmans vanaf de linkerzijde zoijn kompaan Mick Mijnes via een hoge cross bal. Mick stond vrij aan de 2de paal maar kopte helaas in het zijnet. Ook VVM deed nogmaals van zich spreken. Vanaf rechts werd Noel Mingels vrijgespeeld voor het doel. Zijn schot of voorzet bereikte uiteindelijk de instormende linksbuiten die ook in het zijnet schoot. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Na rust kwam RKHBS snel op voorsprong. Brian legde de bal mooi voor vanaf links, waarna de keeper de bal wegbokste. Het leer viel voor de voeten van Bram Bemelmans die verwoestend uithaalde en de 0-1 aantekende. Euforie in het Heerlerbaanse kamp, maar na 5 minuten stond het al weer gelijk. Een handsbal van Roel Romeijn leide tot een penalty, die ook in tweede instantie koel werd raak geschoten door de centrale verdediger van VVM: 1-1. RKHBS wilde zo snel mogelijk weer laten zien dat het de betere was, maar nam te veel risico en kreeg de deksel op de neus. Na balverlies en een te ver opgeschoven defensie was het een counter uit het boekje van de thuisploeg die tot de 2-1 leidde. Noel Mingels was, na een voorzetje vanaf rechts, de beul die de trekker over haalde vrij voor Toine Diederen. RKHBS antwoorde direct via een schot van Brian Amkreutz na een vrije trap van Rens Hahnraths. De keeper kreeg er echter net zijn vingertoppen tegen waardoor de enige beloning een corner was. Na ongeveer een kwartier dan toch de verdiende gelijkmaker. Na een aanval over rechts punterde Brian Amkreutz de bal voor het doel, en nam Soren Versleijen de bal knap aan tussen een aantal verdedigers.

Hij ging voorbij zijn directe tegenstander en werd overduidelijk vastgehouden: strafschop. Nu ging Rens Hahnraths achter de bal staan en schoot beheerst via de binnenkant van de paal raak: 2-2. Beide ploegen gingen op zoek naar de beslissing. Eerst was het RKHBS dat via een lange bal op Mick Mijnes, doorkoppen van Mick op Bram Bemelmans en de bal weer terug naar Mick in kansrijke positie kwam. Het schot van Mick ging echter voorlangs waardoor deze mooie kans verloren ging. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. RKHBS kreeg de bal tot drie keer toe niet weg uit de eigen verdediging, waarna een mooie steekbal en een dito schuiver in de lange hoek (3-2) het einde betekende van het korte avontuur in de nacompetitie van RKHBS in de jaargang 2017/2018. Jammer. ‘Aufstehen, Krone richten und weitermachen’ zeggen onze oosterburen, en zo is het.