Hoofdmenu

Voerendaal wint van Hulsberg

Op een zonovergoten en volgepakt sportcomplex De Joffer was het gisterenV tijd voor de eerste ronde in de nacompetitie. Nadat het tweede en derde in de ochtend hadden gestreden maar helaas hadden verloren, was het de taak voor het eerste om ervoor te zorgen dat de nacompetitie niet op 3 juni zou eindigen voor RKVV Voerendaal. Tegenstander was Hulsberg, waartegen eerder dit seizoen in wisselende omstandigheden (beker en oefenwedstrijd) gelijk werd gespeeld en vrij kansloos werd verloren.

Vandaag waren we zelf completer en in andere doen waardoor we de wedstrijd met vertrouwen tegemoet gingen. In het eerste bedrijf wisten we de doorgaans zeer productieve aanval van Hulsberg te neutraliseren en gaven we geen kans weg. Aan de overzijde waren er kansjes voor Brian en Ron maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kwamen we vrij snel goed door over links.

Rick speelde Michel in die was uitgezakt en hij kon voorgeven. De voorzet werd gekraakt maar Rick was goed meegelopen en kon de afgeslagen bal voor het doel koppen waar Brian bij de tweede pal kon binnen schieten: 1-0. Hierna bleef het een vrij tactische wedstrijd zonder echt veel grote mogelijkheden. Hulsberg probeerde het veel met voorzetten en diverse corners die allemaal gevaarlijk waren maar de luchtmacht van Voerendaal was vandag achterin een klasse apart. Vrijwel alles werd gewonnen en weggewerkt. Aan de overzijde kon Brian nog schieten maar zonder succes en werd een inzet van Michel gekraakt door de keeper na te kort terugkoppen van de verdediger. De tijd tikte door en door en uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal. 1-0 winst en volgende week uit naar Margraten, dat met 3-2 won van RKHBS.

Foto’s®parkstadActueel/Lucho Carrenovoor meer foto’s klik op deze link.