Hoofdmenu

RKHBS Dames kampioen na overwinning tegen DBSV

 

Na de knappe uitoverwinning tegen naaste concurrent IVS uit Berg aan de Maas, konden de dames van trainer Jo Hanssen en elftalleider Herman Vroomen vandaag het kampioenschap binnen halen in de thuiswedstrijd tegen DBSV, de studenten vereniging uit Maastricht.

RKHBS begon goed aan de wedstrijd en liet in het eerste kwartier al drie goede kansen noteren. Mandy die normaal gesproken geen probleem heeft het net te vinden, stuitte echter twee keer op de goalie van DBSV en eenmaal was de paal spelbederver. RKHBS bleef druk zetten met name door het goede spel van vrije verdedigster Loes die niet alleen goed verdedigde maar ook zorgde voor een rustige opbouw, en de sterke aanvalster Rachel die een geweldige trap in de benen heeft en een gevaarlijk koppelt vormt in de aanval met Mandy. In de 23ste minuut stuitte Rachel met een hard schot op de doelvrouw van DBSV die goed redde. Even later kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een aanval via de rechterzijde kwam Nicky in balbezit en trok het leer strak en laag voor het doel, waarna de inkomende Daniesha hard uithaalde en het net liet bollen: 1-0. Hierna stichtte RKHBS ook vanaf de linkerzijde via Michelle nog gevaar maar tot verdere doelpunten kwam het niet meer. DBSV kon in de eerste helft niet echte een vuist maken en kreeg dus ook zo goed als geen kansen.

In de tweede helft tapten de studentes echter uit een ander vaatje en drongen RKHBS terug op eigen helft. Na 10 minuten kon een eerste waarschuwing genoteerd worden met een schot maar net voorlangs, waarna 2 minuten later de gelijkmaker in het netje lag na slordig balverlies: 1-1. RKHBS schrok wakker en zocht direct de aanval. Een prachtige aanval via een tweetal combinaties tussen Danisha en Mandy leidde tot een corner. Deze werd door Rachel voor het doel gebracht, en teruggelegd op Sanne.

De in de rust ingevallen middenveldster bedacht zich niet en schoot het kunstleer prachtig in de kruising: 2-1. Hierna liet de thuisploeg niets meer aanbranden en zocht fel de bevrijdende 3de treffer. Na schoten van Kim en Rachel die respectievelijk over en naast het doel vlogen, bracht een schot van weer Sanne de beslissing. Na sterk doorzetten van Rachel kwam Sanne in balbezit en schoot met een boogbal over de te ver voor haar doel staande keepster van DBSV: 3-1 en de wedstrijd was beslist. De afscheid nemende Jenny kwam nog in de ploeg en ook Uschi maakte nog haar opwachting voordat het bevrijdende eindsignaal werd gegeven door scheidsrechter Jo Quaedvlieg. Hierna was het natuurlijk feest waarbij de champagne en even later het bier rijkelijk vloeide en de dames in de bloemetjes werden gezet. Bij deze de felicitaties voor alle speelsters, te weten Sabrina, Daisy, Mandy, Kim, Loes, Joe-Anne, Nicky, Daniesha, Janis, Joyce, Jenny, Michelle, Linda, Nikki, Laura, Uschi, Sanne & Rachel. Van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie en op naar de 3de klasse!!

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.