Schaesberg vrouwen eindigen prima seizoen in eerste ronde nacompetitie.

Het zit erop. Het seizoen voor de vrouwen van Schaesberg is voorbij. Na een gelijk opgaande wedstrijd verloren de vrouwen uiteindelijk ver in de tweede helft van de verlenging met 1-3 van Woezik vr2.

Hiermee is er een einde gekomen aan een lang maar uitstekend seizoen.

Deze nacompetitiewedstrijd werd gespeeld op het complex van Bekkerveld ivm de Strijthagencup op ons eigen complex. Daarvoor dank aan Bekkerveld.

Schaesberg  begon de wedstrijd uitstekend en al in de 1e minuut kon Schaesberg scoren alleen miraculeus ging de bal het lege doel voorbij.??? Niet veel later was er al de tweede kans maar deze ging net naast.  Kans nummer drie volgde al snel en deze was wel raak. Na een prachtige voorzet schoot Lois Crijns raak. 1-0. dik verdiend. Schaesberg was in deze eerste 20 a 25 minuten veel sterker. Het verzuimde in deze periode al definitief afstand te nemen van Woezik.

Na deze eerste 25 minuten raakte de wedstrijd meer in evenwicht en kwam ook Woezik beter in hun spel.  Met goed en verzorgd spel probeerden ook hun tot aanvallen te komen. Echter tot echt  gevaar  en kansen leidde dit niet. Tegenslag voor de Schaesbergse vrouwen was het vroeg uitvallen van Lois met een blessure.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren waarbij Woezik nu wel meer het initiatief naar zich toetrok maar dat moest ook wel wilde het nog gelijk maken.  Schaesberg gaf in deze fase te weinig druk op de blauw witten waardoor de ploeg (onnodig) onder druk kwam te staan.  Het warme weer, het warme kunstgras en een lang seizoen begonnen langzaam haar tol te eisen.  De gelijkmaker viel zo’n kwartier a 10 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd.  En dus werd het verlengen.

Schaesberg probeerde nu de boel dicht te houden en te spelen op de counter.  Een aantal malen leek het te lukken maar was de eindpass net niet zuiver genoeg.

met nog 8 minuten op de klok werd het lijstje met de strafschopnemers alvast bekeken. Een onoplettendheid zorgde ervoor dat Woezik de 1-2 kon scoren. Schaesberg probeerde nog om in de laatste minuten iets te forceren en schoof speelsters door naar voren maar hierdoor kwam er achterin ruimte. En  bij het scheiden van de markt viel de 1-3.

De  vrouwen hebben gestreden voor wat ze waard waren in een gelijkwaardige wedstrijd.  Ze hebben gedaan wat van ze gevraagd werd. Uiteindelijk was de “pijp” aan Schaesbergse kant leeg. En zo komt er een einde aan een lang en prachtig seizoen.

Een welverdiende vakantieperiode is zeker op zijn plaats.