Hoofdmenu

Muziekscholen uit de Euregio werken samen op 17 juni

Eurode Muziekdag in Kerkrade

Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt t/m 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Limburg, Gelderland en Noordrijn-Westfalen. Op zondag 17 juni is in Kerkrade de Eurode Muziekdag 2018. Muziekscholen uit de Euregio brengen een gevarieerd muzikaal programma. Bezoek de Eurode Muziekdag op 17 juni tussen 11.00 en 17.00, Baalsbruggermolen in Kerkrade, gratis entree.

Muziek over grenzen heen
De Eurode Muziekdag is een muzikaal evenement waarbij muziekscholen uit de Euregio grensoverschrijdend samenwerken. Ook de muziek zelf is grensoverschrijdend. Een breed scala aan muziek wordt ten gehore gebracht door orkesten, ensembles, solisten uit Nederlandse, Duitse en Belgische grensregio’s. Daarnaast geven de geschiedenis van de Baalsbruggermolen, de monumentale omgeving en het bijzondere beekdallandschap het evenement een extra dimensie. Ook is het voortdurend stromende water van de Worm een grote inspiratiebron voor de muzikale uitvoeringen.

Erfgoedfestival Over Grenzen
De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Limburg en Gelderland. Het zijn echte grensprovincies die grenzen hebben met Duitsland en een aantal provincies. Maar er zijn ook taalgrenzen, religieuze grenzen en rivieren die voor barrières zorgen. Het overschrijden van grenzen door vluchtelingen maakt het thema actueler dan ooit. Bekijk het hele festivalprogramma op erfgoedfestival.nl/agenda.

Foto: Erfgoed over Grenzen« (Vorig nieuwsbericht)