Hoofdmenu

Werkbezoek gedeputeerde Ger Koopmans bij Roda JC G-Stars United

 

Gedeputeerde Gerardus Peter Jan Koopmans (geboren 14 augustus 1962 Velden) is een Nederlands politicus en bekleedt dientengevolge een behoorlijk aantal functies. Van 23 mei 2002 tot 20 september 2012 was hij zelfs op landelijk niveau actief als lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. In Limburg was hij in 2013 waarnemend burgemeester van Stein. Ook is bij betrokken bij de provinciale financiën, cultuur en sport, evenals IBA en P&O. Een opmerkelijke functie vervult hij met verve bij de Oud Limburgse Schuttersfederatie als President. Onlangs werd Ger Koopmans nog unaniem gekozen tot lijsttrekker voor het CDA bij de provinciale statenverkiezingen in maart 2019.

Afgelopen donderdag 7 juni bracht Ger Koopmans een werkbezoek bij Roda JC G-Stars United in Kerkrade. Zijn bezoek werd zeer gewaardeerd. Het sierde de gedeputeerde dan ook voor de welgemeende interesse die hij aan de dag legde bij de betrokken sporters. Met een tevreden gevoel richting jonge sporters met een beperking kon gedeputeerde Ger Koopmans Kerkrade verlaten.  Dit in zijn overtuiging dat ook jonge sporters met een beperking recht hebben op sportieve deelname in de maatschappij.

Zoals bekend is G-Stars United bedoeld voor talenten met een beperking tussen de 12 en 25 jaar om te kunnen sporten. Zij trainen op gezette tijden onder leiding van oud-spelers, zoals Joop Dacier, van Roda JC.

Er is ook een unieke samenwerking van Stichting Roda JC Kerkrade met de zorginstellingen Adelante en Radar. Partners zijn: sportzone Kerkrade: Roda jc, @HvdSportLimburg @FysioStofberg, Adelante,SpaceJump,Clip en Climb,Soccer Arena.

Foto’s®ParkastadActueel/Lucho Carreno